Hjemmelavet vaniljeis med marcipan og brombær
Det er super nemt at lave sin egen is. Til denne is bruges kun fløde, æggeblommer, sukker og vanilje, hvilken giver en lækker og cremet is, uden brug af ismaskine. I denne version har jeg tilføjet revet marcipan og chokolade samt lidt brombærmarmelade. Jeg synes, marcipan og brombær smager fortryllende sammen, men du kan tilføje lige det, du har lyst til. Nødder, bær, daim, forskellig slags chokolade, marcipanbrød eller andre slags marmelade
Tip: Gem æggehviderne. De kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, og du kan bruge dem til en anden dessert, fx Piña colada dessert, eller du kan stege dem som spejlæg og bruge den stegte æggehvide i en sandwich sammen med fx bacon, kylling, salat og avocado
Ingredienser
Til ca 1 l færdig is
- ½ l piskefløde
- 4 æggeblommer
- 80 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta
- 125 g blandet rå marcipan og mørk chokolade, revet
- 2-3 spsk brombærmarmelade
Sådan gør du
- Pisk fløden stiv
- Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en hvid og luftig æggesnaps
- Vend forsigtigt æggesnapsen i flødeskummet
- Riv marcipan og chokolade og vend det forsigtigt i sammen med hindbærmarmeladen
- Fyld cremen i en bøtte og frys den 5-6 timer. Omrør efter ca 3 timer, så du undgår evt bundfald i din is