Hoisin nudler med kylling og squash
Hurtig og nem aftensmad? Så skal du prøve denne asiatiske ret med hoisin nudler, kylling og squash. Hoisinsaucen er super smagfuld og lækker. Start med at røre den sammen og klargør dernæst grøntsager og kylling. Vi har virkelig mange squash i haven lige nu, men har du ikke det, er de billige at købe, eller du kan bruge alle mulige andre grøntsager. Retten er en super god 'tøm køleskabet og undgå madspild' ret
Ingredienser
Til 4 personer
- 250 g ægnudler
- 400 g kyllingebryst
- 4 fed hvidløg
- 1 pak choy
- 1 squash, gul eller grøn - jeg brugte gul
- 3-4 forårsløg
- olivenolie eller sesamolie til stegning
Hoisin sauce
- 3/4 dl hoisinsauce
- 2 spsk soyasauce
- 2 spsk vand
- 2 spsk friskpresset limesaft eller limejuice
- 1 spsk æblecidereddike eller vineddike
- 1 spsk olivenolie eller sesamolie
- 2 tsk Sambal-Oelek eller anden chilipasta
- 1 spsk revet ingefær
Topping
- 1 lille håndfuld cashewnødder eller mandler ristet på tør pande og hakket
- lidt hakket persille, koriander eller basilikum
Sådan gør du
- Rist mandler eller nødder på en tør pand og hak dem med en kniv, når de er kølet lidt af. Gem til topping
- Bland alle ingredienserne til hoisin saucen i en lille skål
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken, hæld dem op i en si og skyl dem med koldt vand, så du undgår, at de klumper sammen
- Pil og hak hvidløg med en kniv
- Skyl pak choy og skær den i strimler på tværs
- Skyl squash og skær den i tynde skiver
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver på ca 3 cm
- Skær kyllingebryst i tynde strimler/skiver
- Varm en pande op med olie og sauter hvidløg 1 minut
- Skru op for varmen, tilsæt kyllingestrimlerne og lynsteg dem et par minutter ved høj varme
- Skru lidt ned og tilsæt squash og pak choy og steg et par minutter, til kyllingen er mør og grøntsagerne er stegte – pas på de ikke bliver for bløde
- Rør saucen i
- Tilsæt nudlerne, vend det hele godt sammen og varm igennem
Server retten drysset med de hakkede nødder/mandler samt det grønne, du har valgt