Hvid chokoladecreme med rosenbladgelé
Super lækker, frisk og intens dessert af hvid chokoladecreme og rosenbladgelé. Desserten har sødme fra chokoladen, syrlighed fra yoghurten og en lækker, frisk, letparfumeret smag fra rosenbladene. Et 'match made in heaven' til at afslutte en lækker middag
Prøv også min Hvid chokoladecreme med appelsinmarinerede blåbær, der er lavet på den samme creme, som denne dessert, blot med en anden topping
Ingredienser
Til 4 personer i glas
Hvid chokoladecreme
- 150 g hvid chokolade
- 1 æg
- ½ dl flormelis
- 3 dl græsk yoghurt
Rosenbladgelé
- 3-4 dl rosenblade
- 2 dl vand
- 2 dl sukker, brug evt syltesukker, så stivner din gelé hurtigere
- 3 spsk friskpresset citronsaft
- 1 spsk sukker + 1 tsk økologisk melatin til marmelade/gelé
Sådan gør du
Hvid chokoladecreme
- Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle næsten af
- Pisk æg og flormelis i chokoladen og vend derefter den græske yoghurt i
- Hæld chokoladecremen i små portionsglas og stil dem på køl i ca 3 timer, til de er stive
Rosenbladgelé
- Kom rosenblade og vand i en gryde, kog det op og lad det simre for svag varme i 10 minutter *)
- Tilsæt citronsaft og sukker og lad det hele simre yderligere 10 minutter
- Rør 1 tsk melatin sammen med 1 tsk sukker
- Si rosenbladene fra saften, varm saften op igen og rør melatin/sukker i. Rør det godt sammen
- Lad saften køle en lille smule – ikke længe, for det starter på at stivne – og hæld det over den stivnede hvide chokoladecreme
Pynt med små roser, hvis du har det. Eller du kan bruge små, friske rosenblade sammen med mynte eller citronmelisse
*) Fortvivl ikke over, at saften mister noget af den røde farve. Farven kommer igen, når du tilsætter citronsaft