Hvid Rocky Road

Det er faktisk ret sjovt og nemt at lave sin egen konfekt. Til denne Rocky Road brugte jeg hvid chokolade, hvori jeg blandede Marshmallows, frugtkonfekt fra Spangsberg, tørrede tranebær og hele pistacienødder (usaltede). Hvid chokolade er sødere end mørk chokolade, så derfor er det en god idé med tørrede bær og fx Spangsbergs frugtkonfekt, da det har en syrlig smag. Jeg er vild med Marshmallows, så det kommer jeg næsten altid i min Rocky Road, men du kan komme lige det i, du har lyst til. Tilbered 'fyldet' i passende stykker/størrelser, smelt chokoladen og bland det hele sammen. Det er virkelig nemt. Nyd chokoladen selv sammen med familie og venner, og/eller pak stykker af chokoladen ind og brug den som værtindegaver, nu hvor vi nærmer os jul (også god idé på andre tider af året) 

Alternativ til Spangsbergs frugtkonfekt kan være turkish delight – konsistensmæssigt lækkert men sødere end frugtkonfekten. Alle slags tørrede bær og nødder er gode, så du kan blot vælge, hvad du bedst kan lide og synes passer sammen med hvid chokolade


Ingredienser

  • 200 g hvid chokolade
  • 200 g 'fyld' – jeg brugte Marshmallows, frugtkonfekt fra Spangsberg, tørrede tranebær og hele pistacienødder (usaltede)

Sådan gør du

  1. Klip marshmallows i mindre stykker - det er nemmere at klippe end at skære
  2. Skær frugtkonfekten i mindre stykker
  3. Kom Marshmallows, frugtkonfekt, tørrede tranebær og hele pistacienødder i en skål
  4. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Man kan også bruge mickroovn, men jeg synes personligt, at vandbad fungerer bedre
  5. Bland chokoladen i de øvrige ingredienser, fyld det i en form eller et lille fad beklædt med bagepapir og lad det størkne i køleskabet - det tager et par timer. Mit fad var 15 x 15 cm, det passer, så chokoladen får en fin tykkelse
  6. Når chokoladen er størknet, kan du tage den ud af køleskabet og skære eller knække den i mindre stykker – stykkerne bliver lidt uens, da chokoladen 'selv bestemmer', hvor den vil knækkes