Hyldeblomstmarmelade 

    Du skal endelig ikke smide de hyldeblomstskærme ud, som du har brugt til at lave saft af. I stedet for at lade hyldeskærmene ende i skraldespanden, kan de kan nemlig genbruges til den dejligste marmelade, som smager fantastisk sammen med ost, til is, til pandekager eller på brød. Du skal blot bruge hyldeblomstskærmene, lidt af hyldeblomstsaften samt lidt mere sukker - og så har du en dejlig sommermarmelade


Ingredienser

  • 300 g hyldeblomstskærme som er siet fra, når du laver hyldeblomst saft (kun skærmene, ikke citronerne)
  • 200 g sukker, bruger du rørsukker, som jeg har gjort, bliver marmeladen lidt mørkere, end hvis du bruger almindelig hvid sukker
  • 2 spsk af hyldeblomstsaften
  • 2 tsk vaniljepasta
  • 1 økologisk eller ubehandlet citron, revet skal samt saft heraf


Sådan gør du

  1. Blend hyldeblomstskærmene til en grov mos og kom dem i en gryde sammen med sukker, vaniljepasta, 2 spsk hyldeblomstsaft samt revet citronskal og -saft 
  2. Kog mosen ved middelvarme i 10 minutter til den er kogt godt sammen og kom den derefter på skoldede glas som lukkes til. Du kan evt skylle glassene med atamon eller en eller anden for for spiritus