En kold februardag, hvor man har gået ude i kulden i lang tid, er det rart med en middagsret, der skal simre et stykke tid, så køkkenet kommer til at dufte af lækre ingredienser. Til denne indiskstyle bønnegryde med kylling har jeg ladet mig inspirere af fremgangsmåden til chili con carne, kombineret med de krydderier, der er meget brugt i det indiske køkken. Jeg tænkte, at tilbehøret blandt andet skulle bestå af nachos. Men da jeg altid får rester til overs, når jeg laver en middag med tacoskaller, brugte jeg nogle af disse rester i stedet for nachos. Jeg knækkede dem blot i passende stykker og ristede dem på en tør pande. De er knap så fedtede som nachos og har næsten samme smag
Retten kan laves uden kylling som en vegetarret men så skal du bruge 2 dåser røde kidneybønner i stedet for 1.
Ingredienser
til 4 personer
- 1 spsk olivenolie
- 3 stk kyllingebryst, ca 400 g
- 2 rødløg, mellemstore
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk karry
- 2 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk stødt kardemomme
- 1 kanelstang
- 6 hele nelliker
- 2 tsk røget paprika
- 1 spsk revet ingefær
- 1 rød chili
- 1 zucchini
- 3 stængler bladselleri
- 2 gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 250 g majskerner, friske eller frosne
- 1 dåse røde kidneybønner
- 1 rød peberfrugt
- 25 g mørk chokolade
- salt
- friskkværnet sort peber
Til servering
- 1 håndfuld frisk koriander eller persille
- 125 g nachos eller tacoskaller, der er brækket i mindre stykker
- 150 g optøede majskerner
- ca 50 g ristede cashewnødder
- ca 20 små cocktailtomater
- saft af en lime
- 1 rød chili - kan udelades
Sådan gør du
- Pil og hak rødløg og hvidløg, riv ingefær og skær chili i tynde ringe
- Riv zucchini og gulerødder groft
- Skær bladselleri i skiver på ca ½ cm
- Skær den røde peber i tern på ca 1 x 1 cm
- Skær kyllingebryst i tynde strimler
- Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri til løgene er klare og bløde
- Tilsæt kylling og brun dette
- Tilsæt derefter chili, ingefær, karry, spidskommen, kardemomme, kanelstang, nelliker og røget paprika og rist dette med 1 minut under omrøring og mærk den herlige duft af alle krydderierne brede sig i køkkenet
- Tilsæt zucchini, bladselleri, gulerod, hakkede tomater og grøntsagsbouillon og lad det hele simre under låg i ca 30 minutter
- Tilsæt de røde kidneybønner, peberfrugt, majskerner og mørk chokolade og varm det godt igennem i nogle minutter. Smag derefter til med salt og friskkværnet sort peber
Mens retten simre
- Rist cashewnødder på en tør pande
- Hak koriander - både blade og stængler
- Hvis du bruger frosne majskerner, tør du disse i varmt vand og tørrer dem derefter i køkkenrulle eller et viskestykke og rister dem på en tør pande til de tager farve. Friske majskerner ristes på en tør pande
- Hvis du bruger tacoskaller i stedet for nachos, knækker du disse i passende stykker og rister dem på en tør pande til de tager lidt farve
- Skær de små tomater over i halve og dryp dem med limesaft
- Skær den røde chili i tynde. skrå skiver