Indisk inspireret frittata med kartofler

En frittata er nem at lave, og du kan fylde den med alle mulige lækre ingredienser. Fx kan du lave den vegetarisk, som jeg har gjort her, hvor jeg har ladet mig inspirere af det indiske køkken, både med hensyn til grøntsager og krydderier. Jeg har fyld frittataen med kartofler, peberfrugt, løg, tomater og spinat. Hertil har jeg føjet hvidløg, chili, røget paprika, karry og spidskommen. På toppen har jeg drysset med urter, jeg brugte koriander og rød basilikum. Et super og mættende måltid, hvor du kan servere nogle skiver lækkert brød til. Jeg steger altid grøntsagerne i en pande, som jeg kan sætte i ovnen. Har du ikke en pande, der kan tåle at komme i ovnen, steger du grøntsagerne og kommer dem derefter over i et ovnfast fad. Frittataen rækker til 3 personer sammen med en salat og eventuelt et stykke brød eller til 2 personer, og så er der en rest til frokost eller madpakken dagen efter


Ingredienser

Til 3 personer som middagsret eller 2 personer som middagsret + rest til frokost

  • 2 spsk olivenolie
  • 250 g kartofler
  • 1 rød peber eller ½ rød + ½ gul eller grøn
  • 1 løg
  • 3 forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk røde chili – vælg en medium chili
  • ½ tsk røget paprika
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk karrypulver *)
  • 6 cherrytomater
  • 1 håndfuld babyspinat eller almindelig spinat
  • 8 æg
  • 1 dl mælk

Til servering

  • lidt hakkede urter, fx koriander, basilikum og/eller persille
  • lidt snittet forårsløg og hakket chili
  • salt og friskkværnet peber
  • rugbrød eller andet lækkert brød

*) der findes mange karry-variationer, både milde og stærke, så vælg den, du bedst kan lide 

Sådan gør du

  1. Vask/skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
  2. Skyl peberfrugt og skær i mundrette tern
  3. Pil og hak løg
  4. Skyl og snit forårsløg – gem af det grønne lidt til at drysse over inden servering
  5. Pil og hak hvidløg
  6. Hak chilier – fjern evt kerner først – gem lidt til at drysse over inden servering
  7. Skyl og halver cherrytomater
  8. Hak spinaten 
  9. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  10. Pisk æg og mælk let sammen i en skål tilsat salt og friskkværnet peber
  11. Var en pande, der kan tåle at komme i ovnen, op til medium varme og rist kartofler, peberfrugt, løg og forårsløg 5 minutter
  12. Tilsæt hakket chili, hvidløg, røget paprika, karry og stødt spidskommen og rist 1 minut mere
  13. Læg tomater og hakket spinat hen over de ristede grøntsager og hæld det sammenpiskede æg over
  14. Sæt frittataen i den forvarmede ovn og bag den 20-25 minutter til den har sat sig og er blevet gylden og gennembagt **)

**) har du ikke en pande, der kan tåle at komme i ovnen, lægger du de ristede grøntsager over i et smurt, ovnfast fad, lægger tomater og spinat henover, derefter det sammenpiskede æg og bager frittataen i ovnen