Ingefærkylling

Kylling, forårsløg og ingefær er ingredienser i mange thairetter. Jeg har kombineret dem alle tre i én ret her - en ret, jeg har fået mange gange i Thailand på små gadekøkkener, hvor der blot kan sidde fire mennesker ad gangen og spise. Hyggeligt, lokalt og lækkert. Retten er simpel at lave, nem og hurtig, og så mætter den godt med ris til. Nok en af grundene til, at den er populær 'de små steder'. 

Da vi spiser meget ingefær, og jeg laver ingefærshots hver uge, tænkte jeg, at det kunne være sjovt at prøve at dyrke sin egen ingefær. Man putter et stykke ingefær, der har lavet et lille skud, ned i jord uden at dække det helt. Det skal være i en lille balje eller lignende, for lykkes det, kræver det plads. Det kræver varme, og tid, så jeg havde min ingefær stående i drivhuset. Det lykkedes faktisk at få tre pænt store knolde ud af det. Planten er ret dekorativ, dens blade er nærmest bambusagtige, og de kan faktisk spises. Man kan snitte dem og drysse dem over sine thairetter 8se den lille billedcollage nedenfor)  


Ingredienser

til 2 personer eller til 4 personer sammen med 3-4 andre thairetter

  • 2 kyllingebryst
  • 5 forårsløg
  • 3 cm snittet spidskål
  • 60 g cashewnødder (Netto har små poser med 60 g i - det passer fint til en ret)
  • kokos- eller olivenolie til stegning

Marinade

  • 2 spsk revet ingefær
  • 3 fed presset hvidløg
  • 2 tsk karrypulver
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 spsk kokosmælk
  • 4 spsk olie

Pynt

  • forårsløgtoppe
  • skråtskårede gulerodsskiver


Sådan gør du

  1. Rør ingredienserne til marinaden sammen i en skål
  2. Klip ca 10 cm af forårsløgenes toppe og lav små duske af dem ved at klippe strimler ned i dem og læg disse i koldt vand (se billede nedenfor)
  3. Skær resten af forårsløgene i skrå stykker
  4. Snit spidskålet fint
  5. Rist cashewnødderne på en tør pande til de tager farve
  6. Varm en lille smule olie op i en wok eller sauterpande og steg kødet heri 3-4 minutter
  7. Skru ned for varmen, tilsæt marinaden og lad kødet stege videre i marinaden til det er gennemstegt
  8. Tilsæt forårsløg og spidskål og varm igennem
  9. Bland de ristede cashewnødder i
  10. Pynt retten med forårsløgtoppe og gulerodsskiver og server med ris eller nudler samt en lille skål sød chilisauce