Det er ret nemt at lave lækre cookies, og der er virkelig mange variationsmuligheder med hensyn til, hvad man kan putte i - nødder, chokolade, dadelstykker, tørrede tranebær eller mandler, for blot at nævne nogle af dem, jeg har prøvet. Man kan erstatte lidt af melet med havregryn, eller man kan komme kakao i. Denne gang lavede jeg 'julecookies', så det blev med marcipan, chokolade, kanel, kardemomme og vanilje
Et tip: lav fx dobbelt portion dej, da dejen kan fryses. Form kugler af dejen og læg dem i en plasticboks med bagepapir imellem, put dem i fryseren, og du kan lave cookies, hvis du får gæster eller bare er lækkersulten. Tø dem op på bagepladen eller i køleskabet og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i cirka 10-13 minutter til de bliver lysebrune i kanten
Ingredienser
Min portion blev til 14 cookies af golfbold-størrelse
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 150 g blødt smør
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk vaniljepulver
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk kanel
- 80 g marcipan, jeg brugte almindelig konfektmarcipan
- 150 g blandede mørke, hvide og ruby chokoladeknapper
Sådan gør du
- Hak marcipanen i små stykker
- Pisk sukker, brun farin, æg og blødt smør sammen i en skål
- Bland mel, bagepulver, vanilje, kardemomme, kanel og salt godt sammen i en anden skål
- Kom halvdelen af melblandingen i sukkerblandingen sammen med chokolade og marcipan og rør det godt sammen
- Bland resten af melet i og rør/ælt dejen sammen til den er homogen
- Form kugler af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Du kan lave dine cookies store eller små, som du ønsker. Sørg for at lave store mellemrum mellem hver cookie, da de flyder meget ud. Giv dem et lille tryk på toppen, så de bliver en lille smule flade
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i cirka 10-13 minutter til de bliver lysebrune i kanten
- Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af
Du kan opbevare dine cookies i en dåse eller et glas