Juleposset med lemon

De lækre, lette og friske posset desserter er virkelig nogle af mine favoritdesserter, og de bringer altid lykke, når der er gæster. De kan varieres med alt muligt hyggeligt pynt. Da vi kun er en måned fra jul, tænkte jeg, at min posset skulle i juledress. Det kom den med rød pastafarve og pynt af gran og små hvide marcipan snebolde


Ingredienser

til 4 personer
  • 100 g sukker
  • 4 dl piskefløde
  • revet skal og saft (ca. 0,7 dl) af 1½ ubehandlet citron
  • nogle dråber rød pastafarve - farven afgiver ikke smag

Pynt

  • små grangrene
  • en lille marcipan snebold pr dessert


Sådan gør du

  1. Kom sukker, piskefløde og citronskal i en gryde og kog det langsomt op. Lad det småkoge i 5-6 min. Hold godt øje med det - pludselig kan det koge over! 
  2. Sluk for varmen og rør citronsaften i og rør derefter den røde pastafarve i. Start med nogle få dråber og suppler, til du har den røde farve, du ønsker
  3. Lad blandingen stå i gryden et par minutter før den hældes gennem en sigte over i portionsglas
  4. Lad desserterne køle af i køleskabet i et par timer, så de sætter sig

Pynt dine possets inden serveringen. Til denne juleposset brugte jeg nogle små grangrene og en hvid marcipan snebold