Kartoffelsalat med citron og jalapeños

Kartoffelsalat med citron og jalapeños er en super lækker og frisk kartoffelsalat tilberedt med få ingredienser. De skønne små babykartofler skal blot vaskes og koges – endelig ikke for meget. Citronsaft og frugtkød giver en skøn friskhed sammen med agurk, jalapeños giver lidt kant og parmesan og persille føjer yderligere smagsoplevelse til. Kartoffelsalaten er super til alt, hvad du ellers nyder kartoffelsalat til. Jeg bruger den især til grill (kylling eller fisk) og til kyllingedeller. Se fx mine opskrifter på asiatisk inspirerede kyllinge-frikadeller
Ingredienser
Til 4 personer
- 1kg små kartofler/babykartofler
- 2 citroner, saft heraf + ½ citron, frugtkød heraf
- 3/4 dl olivenolie
- 50 g revet parmesan
- 2½ dl bredbladet persille
- 2½ dl syltede jalapeños, hakket
- 3-4 snackagurker/skoleagurker
Sådan gør du
- Vask kartoflerne (de skal ikke skrælles) og kog dem møre i letsaltet vand. De må ikke blive for bløde – de skal have 'bid'. Hæld vandet fra og afkøl kartoflerne
- Pres citronsaft og kom det i en blender (eller brug stavblender i en skål)
- Pil ½ citron, fjern kerner, hak frugtkødet i mindre stykker og kom det i blenderen
- Tilsæt olivenolie og parmesan, blend det hele sammen og hæld det i en stor skål
- Hak persille (gem lidt til topping) og jalapeños groft, kom det i skålen og vend herefter kartoflerne i. Smag til med salt
- Vask agurker og skær dem i tynde skiver
- Anret kartoffelblandingen på et serveringsfad sammen med agurkeskiverne
- Server kartoffelsalaten til grill, fisk, kød, kyllingedeller eller hvad, du ellers serverer kartoffelsalat til

