Kokosrejer med ris

En super hurtig og nem ret med  kokosrejer og ris. Det tager virkelig ikke lang tid at lave denne lækre indiske ret. De lækre pappadams giver knas og fuldender oplevelsen, men retten kan sagtens nydes uden. Pappadams er sprøde 'snacks', der er lavet af en dej af linsemel, rismel eller kikærter, og som bruges i det indiske køkken sammen med karryretter eller som snacks


Ingredienser

Til 4 personer

  • 60 ml olivenolie, solsikkeolie eller anden olie
  • 1 mellemstort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk revet ingefær
  • 1-2 spsk rød karrypasta *)
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 ds hakkede tomater, 400 g
  • 1 tsk sukker
  • 1 lille ds kokosmælk, 270 ml
  • 500 g rejer, jeg bruger frosne vannameirejer
  • 125 g sukkerærter

Til servering

  • kogte ris
  • lidt hakket koriander
  • pappadams – kan udelades

*) vælg karrypasta mængde efter dine smagsløg til en middel spicy ret

Sådan gør du

  1. Tø rejerne
  2. Lav pappadams efter anvisning på pakken
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint
  4. Fjern kernerne fra chilien og hak den fint
  5. Skyl sukkerærter og halver dem på langs
  6. Kog risene efter anvisning på pakken
  7. Varm olien op til medium varme i en pande og rist løg, hvidløg og ingefær i 3 minutter
  8. Tilsæt karrypasta, gurkemeje, spidskommen og koriander, rør det godt sammen og rist yderligere 2 minutter
  9. Tilsæt citronsaft, hakkede tomater, sukker og kokosmælk og lad det hele simre 10-15 minutter, indtil det er blevet tykt
  10. Tilsæt rejer og sukkerærter og lad retten simre yderligere 3 minutter, til rejerne er blevet varme
  11. Server dine kokosrejer med kogte ris, drysset med friskhakket koriander og med pappadams til