Kold ærtesuppe med Champagne/Prosecco

Kold ærtesuppe - Creme Ninon - smager fantastisk, og så er den samtidig en fryd for øjet med den smukke grønne farve. Suppen er super nem at lave, den er dejlig cremet og blød, og den kræver ikke mange ingredienser ud over en pose frosne ærter – så det er en billig og samtidig fantastisk forret, både til hverdag og fest. Det er ikke et must at hælde Champagne/Prosecco i, men det er lækkert, sjovt og hyggeligt at suppen bruser så fint op, når man gør det. Vil du ikke have Champagne i, skal du bruge en ekstra dl grøntsagsbouillon, ellers bliver suppen for tyk. Server den med sprød serranoskinke og grønne urter på toppen og evt et stykke lækkert brød, pesto-twisters eller grillede pitabrød til. Er det vinter og koldt, kan suppen spises varm – det går dog lidt ud over farven at varme den op, så lad være med at varme for meget

Tip: Serranoskinke kan erstattes af Parmaskinke eller bacon


Ingredienser

Til 4-6 personer som forret 

  • 2 stk hvide løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ tsk tørret esdragon
  • 500 g frosne ærter
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 50 g mascarpone
  • 1 citron, presset saft heraf
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 80 g serranoskinke i skiver, alternativt bacon
  • grønne urter, fx løvstikke, basilikum eller purløg
  • Champagne/Prosecco, ca 2 spsk pr tallerken

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, læg serranoskinken på pladen og bag den i ovnen til den er sprød. Det tager ca 8-10 minutter. Den bliver mere sprød, når den er taget ud af ovnen (bacon tager lidt længere tid)
  3. Tø ærterne i koldt vand og si vandet fra, når de er tøet
  4. Pil og hak løg og hvidløg
  5. Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg til løget er blankt
  6. Tilsæt det tørrede esdragon, de optøede ærter og grøntsagsbouillon, og lad det simre i 5-7 minutter
  7. Tilsæt mascarpone og blend herefter med en stavblender, (du kan også hælde suppen over i en almindelig blender) til du får en cremet suppe
  8. Smag til med salt, peber og citronsaft
  9. Server suppen toppet med det sprøde serranoskinke knækket i små stykker samt lidt urter
  10. Ved bordet hældes lidt Champagne/Prosecco i suppen (ned langs kanten af tallerkenen), så den skummer/bruser op

Server evt med lækkert brød eller pesto-twisters til