Vi elsker agurker og har derfor altid mange agurkeplanter i drivhuset. Nogle af agurkerne når at blive ret store, inden vi får dem spist, men det gør ikke noget, for så er de rigtig gode til kold agurkesuppe, der er herlig på en varm sommeraften. Suppen kombinere det friske og lette fra agurkerne med det stærke fra chili og hvidløg. Det salte får man med, hvis der serveres grillede pitabrød som tilbehør.
Suppen kan laves i forvejen, da den skal være dejlig kold. Og den kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.
Ingredienser
til 4 personer som forret
- 2 agurker, almindelig størrelse
- 3-4 fed hvidløg
- chili - jeg brugte en citronchili, der har styrke 8, men det er jo individuelt, hvor spicy man vil have suppen
- 2 spsk olivenolie
- ½ snackpeber
- lidt persille
Sådan gør du
- Skyl agurkerne, skær dem i store tern og put dem i en blender
- Pil hvidløg, skær det i mindre stykker og put det i blenderen
- Fjern kerne fra chilien, skær den i strimler og put den i blenderen
- Tilsæt olivenolie og blend det hele til en cremet masse
- Stil suppen i køleskabet indtil servering - den må gerne være ret kold
Inden serveringen
Skær snackpeber i bitte små tern og hak persillen med en kniv. Begge dele drysses over suppen inden servering
Server evt med grillede pitabrød til