Koreanske nudler med svampe og kylling

En super lækker koreansk nudelret med massar af svampe og kylling samt den koreanske chilipasta Gochujang pasta. Toppet med spejlæg, som det perfekte match til svampe og nudler. Du kan tilberede retten uden kylling, hvis du vil have den vegetarisk


Ingredienser

4 personer

  • 3/4 dl soyasauce, jeg bruger Kikkoman
  • 2 spsk rørsukker, andet sukker kan bruges
  • 1 spsk sesamolie, du kan bruge andet olie, men det giver en anden smag
  • 4 portobello svampe
  • 100 g shitake svampe, kan erstattes af brune champignon
  • 300 g enokisvampe
  • 300 g nudler, fx ægnudler
  • 1½ spsk olie til stegning, fx oliven-, vindruekerne eller solsikkeolie
  • 400 g kyllingebryst, kan udelades for en vegetarret
  • 2 store, gule løg
  • 5 fed hvidløg

Gochujang sauce

  • 2 spsk gochujang pasta *)
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 spsk risvineddike

Topping

  • ristede sesamfrø, gerne sorte
  • 4 æg + lidt olie til stegning

*) Gochujang pasta er en koreansk velsmagende, tyk, sød, krydret og gæret chilipasta, fremstillet af røde chilipeber, fermenteret rispasta og fermenteret soyabønnepasta. Pastaen bruges meget i det koreanske køkken. Kan du ikke finde den andre steder, kan du bestille den hos www.pandasia.dk  

Sådan gør du

  1. Rens portobellosvampene og skær dem i skiver
  2. Rens shitakesvampene (brune champignon) og lad dem være hele. Er de meget store, kan du halvere dem
  3. Skær den nederste 'klump' af enokisvampene og skil dem i mindre 'klumper'
  4. Rør soya, sukker og sesamolie sammen i en stor skål, indtil sukkeret er opløst
  5. Placer alle svampene i en dyb tallerken eller et fad og vend dem med 1½ spsk af soya-sesam-sukkerblandingen (gem resten af blandingen)
  6. Pil løg og skær i lidt store tern
  7. Pil og hak hvidløg fint
  8. Skær kylling i meget tynde skiver
  9. Rør ingredienserne til gochujangsaucen sammen i en lille skål
  10. Kog nudlerne efter anvisning på pakken, si vandet fra og skyl dem under koldt vand. Lad dem dryppe godt af og klip dem groft i store stykker. Kom dem derefter i skålen med soya-sesam-sukkerblandingen og vend dem godt rundt
  11. Steg 4 spejlæg i lidt olie, læg dem på en tallerken, dæk dem til for at holde dem varme
  12. Varm 1½ spsk olie op ved høj varme og steg kyllingestykkerne. Tag dem op på en tallerken
  13. Rens ikke panden, men steg løgene 2-3 minutter og læg dem op på tallerkenen til kyllingen
  14. Tilsæt evt lidt mere olie og steg ca 1/3 af svampene 2-3 minutter, indtil de bliver gyldne. Læg dem på en tallerken, tilsæt evt lidt olie i panden og gentag med næste trediedel af svampene. Gentag med de sidste svampe
  15. Kom kylling, løg og alle svampe tilbage i panden sammen med hvidløg og steg ½ minut
  16. Skru panden ned til medium varme og tilsæt gochujang saucen og nudlerne. Vend det hele godt sammen og varm igennem

Server i dybe tallerkener eller skåle med et spejlæg på hver og drys med ristede sesamfrø