Kylling med agurk i hoisinsauce 

Hoisinsauce er en tyk, krydret, sød og salt sauce, som er fantastisk til asiatiske grøntsagsretter samt til at marinere i. I denne ret, som er asiatisk inspireret, har jeg brugt hoisinsaucen sammen med kylling og agurk. Agurkens sprøde friskhed passer perfekt til den søde og salte sauce


Ingredienser

til 2 personer 

  • 250 g kyllingebryst
  • ½ agurk
  • 2 gulerødder
  • 5 dl snittet spidskål
  • 1 mellemstort rødløg
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 chili, retten er medium spicy, så vælg chilimængde efter dine smagsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk hakket ingefær
  • saft af 1 limefrugt
  • 4 spsk hoisinsauce
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk kokosolie til stegning
  • 2 dl ris

Sådan gør du

  1. Skyl agurken, skær den over på langs og derefter i skiver på tværs på ca 3 mm 
  2. Skræl gulerødder og skær dem i skråskiver (julienneskåret)
  3. Snit spidskål i tynde strimler
  4. Skyl og skær rød peber i tynde strimler
  5. Pil løget og skær det i tynde skiver
  6. Pil og hak hvidløg
  7. Skræl og hak ingefær og hak chili i små stykker
  8. Skær kyllingebryst tynde strimler
  9. Varm kokosolien op i en wok, sauterpande eller anden pande og rist kyllingestrimlerne
  10. Tilsæt hvidløg, løg, chili og ingefær og steg til kyllingen er næsten gennemstegt
  11. Tilsæt gulerødder og steg 1 minut
  12. Tilsæt spidskål, peberfrugt og agurk og rist 1 minut
  13. Tilsæt hoisinsauce og soyasauce og varm igennem

Server med kogte ris