Hoisinsauce er en tyk, krydret, sød og salt sauce, som er fantastisk til asiatiske grøntsagsretter samt til at marinere i. I denne ret, som er asiatisk inspireret, har jeg brugt hoisinsaucen sammen med kylling og agurk. Agurkens sprøde friskhed passer perfekt til den søde og salte sauce
Ingredienser
til 2 personer
- 250 g kyllingebryst
- ½ agurk
- 2 gulerødder
- 5 dl snittet spidskål
- 1 mellemstort rødløg
- ½ rød peberfrugt
- 1 chili, retten er medium spicy, så vælg chilimængde efter dine smagsløg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk hakket ingefær
- saft af 1 limefrugt
- 4 spsk hoisinsauce
- 2 spsk soyasauce
- 1 spsk kokosolie til stegning
- 2 dl ris
Sådan gør du
- Skyl agurken, skær den over på langs og derefter i skiver på tværs på ca 3 mm
- Skræl gulerødder og skær dem i skråskiver (julienneskåret)
- Snit spidskål i tynde strimler
- Skyl og skær rød peber i tynde strimler
- Pil løget og skær det i tynde skiver
- Pil og hak hvidløg
- Skræl og hak ingefær og hak chili i små stykker
- Skær kyllingebryst tynde strimler
- Varm kokosolien op i en wok, sauterpande eller anden pande og rist kyllingestrimlerne
- Tilsæt hvidløg, løg, chili og ingefær og steg til kyllingen er næsten gennemstegt
- Tilsæt gulerødder og steg 1 minut
- Tilsæt spidskål, peberfrugt og agurk og rist 1 minut
- Tilsæt hoisinsauce og soyasauce og varm igennem
Server med kogte ris