Vi dyrker mange auberginer i vores drivhus, både de almindelige samt de små runde. Det er faktisk ret sjovt, og der kommer en del frugter ud af det. De er rigtig lækre i både asiatiske, indiske og italienske retter, som fx den nedenstående ret. Især synes jeg, at tomater og auberginer passer fortræffeligt sammen, så auberginer i en tomatsauce er bare sagen.
Ingredienser
til 4 personer
- 3-4 stk kyllingebryst, afhængigt af størrelsen
- ca 100 g serranoskinke
- 1 aubergine
- 4 tsk hakket hvidløg
- 2 store tsk Chu-Chum (jeg køber pastaen i Meny - se billede nedenfor) - eller anden chilipasta
- 2 tsk tørret oregano
- 2 ds hakkede tomater
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 2 spsk hakket persille
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie til stegning
pasta efter ønske - jeg brugte penne/pennoni
Sådan gør du
- Pil og hak hvidløg
- Skyl auberginen og skær den i tern på ca 2 x 2 cm
- Skær serranoskinken i firkanter
- Skær hver kyllingebryst i 3-4 stykker og gnid dem med salt og friskkværnet peber
- Varm en sauterpande eller gryde op med lidt olivenolie og rist kyllingestykkerne på begge sider til de tager lidt farve
- Tilsæt hvidløg, serranoskinke og evt lidt mere olie og steg til hvidløgene og skinken tager farve
- Tilsæt aubergine, tørret oregano, Chu-Chum og de hakkede tomater og lad retten simre under låg til kyllingen er mør
- Kog imens pastaen efter anvisning på pakken
- Når kyllingen er mør, vendes basilikum i retten
Server i pastaskåle eller på tallerkner og drys med hakket persille