En nem, hurtig og super lækker thairet. Retten er spicy, da den indeholder både den gule karrypasta og frisk chili. Hvor meget af hver, for at gøre retten spicy, er individuelt og afhænger også af, hvilken gul karrypasta samt chilitype, man bruger. Jeg har, i opskriften, skrevet, hvor meget, jeg bruger, men det er en god idé at prøve sig frem og smage til
Ingredienser
til 2 personer
- 250 - 300 g kyllingebryst
- 1 dåse bambusskud, 140 g (drænet vægt)
- 75 g sukkerærter
- 1 stængel citrongræs
- 5 limeblade
- 1 rød chili, retten er spicy men vælg type og mængde efter dine smagsløg
- 1 stor tsk gul karrypasta
- 2 spsk hakket ingefær
- 1 tsk stødt gurkemeje
- ½ tsk stødt kardemomme
- 1 ds kokosmælk
- frisk koriander til pynt
- 1 spsk kokosolie
- 2 dl kogte ris
Sådan gør du
- Hæld bambusskud op i en si og lad dem dryppe af
- Skyl og skær sukkerærter igennem på langs
- Hak ingefær og chili
- Del citrongræsstænglen i 3-4 stykker og bank disse med bagenden af en kniv, så afgiver de nemmere smag
- Skær kyllingebryst i mundrette tern
- Varm kokosolien op i en sauterpande eller gryde og rist kyllingestykkerne ved høj varme på alle sider
- Skru lidt ned og tilsæt ingefær, chili, limeblade og citrongræs og rist det med 1 minut
- Tilsæt karrypasta, gurkemeje og kardemomme og fordel det godt
- Tilsæt kokosmælken og lad retten koge ved svag varme til kyllingen er mør og kokossaucen er kogt lidt ind. Min erfaring er, at kokosmælken, nogle gange, er meget svær at få til at blive tyk. Er dette tilfældet, kan du jævne med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Den må dog ikke blive for tyk, for den spises med en ske
- Tilsæt bambusskud og sukkerærter og varm igennem
Retten serveres i portionsskåle med skåle med ris ved siden af, og inden serveringen drysses med frisk koriander