Kylling med cashewnødder ( ไก่ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์ - gai phad meed mamuanghimphan ) er endnu en af de traditionelle thairetter, man kan spise alle vegne i Thailand. Nogle steder laves den med rød peber, som jeg har gjort her. Andre steder med sukkerærter eller små blomkålsbuketter. Men altid kun én grøntsag ud over forårsløg. Derfor serverer jeg ofte stegte grøntsager i østerssauce til, hvis jeg kun laver denne ene ret. Indgår den i en menu med flere retter, får man grøntsager i de andre retter. Og grøntsager i østerssauce forvirrer ikke smagsoplevelsen, da saucen er lavet på samme måde som i retten.
Retten hører til de ikke-spicy thairetter og er derfor god at bruge i en menu med flere retter - så er der noget for dem, der ikke er så glade for alt for meget chili
Ingredienser
til 2 personer eller 4 personer sammen med 3-4 andre thairetter
- 2 stk kyllingebryst
- 4. forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 150 g cashewnødder.
- 2 tsk hakket hvidløg
- 2 spsk soyasauce
- 3 spsk østerssovs
- 1 tsk palme- eller kokos sukker (almindelig- eller rørsukker kan også bruges)
- olie til stegning
Sådan gør du
- Rist cashewnødderne på en tør pande til de tager farve
- Pil og hak hvidløg fint
- Skyl og skær 2 af forårsløgene i tynde ringe og 2 af forårsløgene i skrå strimler på ca 3 cm
- Skyl den røde peber og skær den i tynde strimler
- Skær kyllingebryst i tynde strimler
- Varm olien op i en sauterpande eller wok og sauter hvidløg ½ minut
- Tilsæt kyllingestykkerne og rist dem, til de har fået farve og er gennemstegte
- Tilsæt soya- og østerssauce og rør det sammen med kyllingen
- Tilsæt cashewnødder, den røde peber og sukker og varm det igennem
- Rør til sidst forårsløgene i retten
Server med ris og evt Stegte grøntsager i østerssauce