Kylling i fad med bagte jordskokker

Kylling i fad er altid nemt og lækkert. Det smager super lækkert med bacon, champignon og røget paprika sammen med kylling. Er du mere til almindelig paprika, skifter du blot det røgede ud. Som tilbehør til retten, lavede jeg ovnbagte jordskokker med salt og timian. Jeg brugte timian, da der også er timian i tomatsaucen. Når jordskokkerne bages, bliver de dejlig møre, sprøde, gyldne og søde. Det tager ca 30 minutter (måske lidt mere), så har du en varmluftovn, kan du sætte både jordskokker og kyllingefad i ovnen på én gang. Men start jordskokkerne 5 minutter før for en sikkerheds skyld. Har du ikke en varmluftovn, kan du måske godt få plads til begge dele alligevel på den samme rist/bageplade. Jordskokkerne skal kun skylles ikke skrælles. Da de er ret 'krummelure-agtige' skal man være grundig.

Du kan også anvende de bagte jordskokker i salater eller servere dem som tilbehør til fx bagt fisk, kylling eller grill. Eller du kan spise dem med pesto sammen med et stykke lækkert brød. Som sagt brugte jeg timian, da der er timian i tomatsaucen i denne ret, men rosmarin eller fx chili er også ret godt på jordskokker



Ingredienser

Til 4 personer

Bagte jordskokker

  • 250 g jordskokker
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Kylling og sauce

  • 4 kyllingebryst, ca 600 g
  • 2 + 1 tsk røget paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g bacon i skiver
  • 2 løg, finthakkede
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg, finthakkede
  • 250 g champignon, gerne små
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 2 røde peberfrugt, skåret i strimler eller små tern, hvad du bedst kan lide
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 dl madlavningsfløde 8 % - du kan også vælge piskefløde for en federe sauce
  • 2 spsk olivenolie

Til servering

  • 1 lille håndfuld hakket persille

Sådan gør du

Bagte jordskokker

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skyl jordskokkerne grundigt, halver dem og vend dem i en skål med olivenolie, tørret timian, salt og friskkværnet peber
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel jordskokkerne herpå. Læg skærefladen opad, så bliver de mest sprøde
  4. Bag jordskokkerne indtil de er gyldne og sprøde

Kylling

  1. Pil og hak løg og hvidløg
  2. Rens champignon. Har du små champignon, lader du dem være hele, ellers i halve eller kvarte
  3. Skyl de røde peber og skær dem i strimler
  4. Skær bacon i lidt store stykker og steg det sprødt på en tør pande. Sæt til side på et stykke køkkenrulle
  5. Skær kyllingebryst i mindre stykker (3-4 stykker/bryst), krydr dem med salt, peber og røget paprika, og brun dem på en pande i fedtstoffet fra bacon (tilsæt evt lidt olivenolie hvis nødvendigt)
  6. Læg kylling og bacon i et smurt ovnfast fad
  7. Kom lidt mere olie på panden og steg champignon ved middelvarme i 2 minutter
  8. Tilsæt løg og hvidløg og steg videre til løget er blevet klart og blødt, ca 2 minutter
  9. Kom de hakkede tomater, tomatkoncentrat, fløde og timian i panden og rør det hele godt rundt. Smag til med salt og friskkværnet peber
  10. Hæld saucen over kylling og bacon i fadet og bag det hele i en forvarmet ovn (180 grader, varmluft)*) i ca 20 minutter til kyllingen er mør og gennemstegt

Inden servering lægges nogle af de bagte jordskokker ovenpå retten, som derefter drysses med hakket persille. Resten af jordskokkerne serveres til retten i en skål

*) sæt kyllingen i ovnen når jordskokkerne er færdige, men skru ned til 180 grader (varmluft). Har du en varmluftovn, kan du have både kylling og jordskokker i ovnen samtidig