Kylling i fad med mini snackpeber, appelsin og zatar-krydderi

Kylling er bare lækker mad. Og denne kylling i fad er super nem at lave, og den er sund med appelsin, snackpeber og tomater. Jeg har brugt det mellemøstlige zatar krydderi til min kylling (du kan læse om det her), men har du ikke lige det i skuffen, kan du blande lige dele af timian, oregano, merian og sesamfrø. Server retten med en lækker salat 


Ingredienser

Til  4 personer

  • 4 stk kyllingebryst, 600-700 g
  • 1 appelsin
  • 8 tomater, cocktailtomat størrelse
  • 8 mini snackpeber
  • 1 helt hvidløg
  • 2 spsk zatar krydderi * 
  • 3 spsk olivenolie + lidt til at smøre fadet
  • 1 lille håndfuld persille

Til servering

  • lidt hakket persille
  • 1 håndfuld ristede mandler uden skind

* hvis ikke du har zatar kan du blande timian, oregano, merian og sesamfrø i lige dele

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Skyl tomaterne
  3. Skyl appelsinen og skær 4 skiver af den. Hvis appelsinen er stor, halveres skiverne. Gem resten af appelsinen
  4. Skyl mini snackpeber, halver dem og fjern kerner
  5. Pil skallen af hvidløgsfeddene og lad dem være hele
  6. Bland zatar (eller de krydderier, du har) med 3 spsk olivenolie
  7. Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg kyllingebrystet i fadet
  8. Smør kyllingestykkerne med zatar/krydderiblandingen og læg en skive appelsin på hvert stykke. Har du skåret appelsinskiverne i halve, fordeler du de resterende skiver i fadet
  9. Saften fra resten af appelsinen presses ned i fadet
  10. Fordel hvidløgsfed, tomater og de halve snackpeber omkring kyllingestykkerne og læg lidt persille ved
  11. Sæt fadet i ovnen og steg det hele i 30-35 minutter til kyllingen er mør og gennemstegt
  12. Rist mandlerne på en tør pande
  13. Drys med mandler og lidt hakket persille inden servering
  14. Server med en lækker salat