Kylling og grønt i flødesauce

Kylling og grønt i flødesauce er en rigtig grøn ret med udelukkende grønne grøntsager. Den er nem at lave, smager super godt og er sund med både kål og spinat. Jeg bruger en 8% madlavningsfløde, men du kan selvfølgelige bruge almindelig fløde eller piskefløde for en federe sauce
Ingredienser
Til 4 personer
- 500 gram kyllingebryst
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- lidt olivenolie til stegning
- 1 stort gult løg
- 3 fed hvidløg
- 1 lille broccoli, alternativt ½
- 65-75 g babyspinat (nogle poser indeholder 65 g andre 75 g)
- 1 grøn peber
- 10-12 asparges
- 1 glas/bøtte grøn pesto, jeg bruger Løgismose
- 4 dl madlavningsfløde + ½ dl vand, jeg bruger 8% madlavningsfløde
- 1 håndfuld persille, hakket
Til servering
- kogte ris, pasta eller kartofler
- lidt hakket persille
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Del broccoli i buketter, halver evt de største på langs. Skær stilkene i tynde skiver
- Skyl den grønne peber og skær den i tern – ca 1 x 1 cm
- Knæk 'bunden' af aspargesene, og skær dem i skrå stykker
- Skær kyllingebryst i mindre stykker, 2-3 stykker pr bryst og krydr dem med salt, friskkværnet peber, timian og oregano
- Varm olivenolien op i en pande med høj kant og brun kyllingestykkerne på begge sider. Læg dem op på en tallerken
- Kom løg og hvidløg i panden og rist dem 3-4 minutter
- Tilsæt broccoli, asparges og grøn peber og rist yderligere et par minutter
- Tilsæt den grønne pesto. Tilsæt evt lidt mere timian og oregano
- Hæld madlavningsfløden og vand i panden, rør godt rundt og læg kyllingestykkerne ned i saucen. Lad det hele simre under låg til kyllingen er gennemstegt
- Tilsæt babyspinat og vend det i saucen, til det 'falder sammen' og tilsæt persille
Server retten med ris, pasta eller kartofler og drysset med lidt persille

