Kylling med hokkaido, peberfrugt og sorte bønner i kokossauce
Hokkaido og thai-karrypasta passer fantastisk sammen, så jeg har ladet mig inspirere af thai-karryretterne til denne Kylling med hokkaido, peberfrugt og sorte bønner i kokossauce. Der er ikke super meget kylling i, da jeg har brugt sorte bønner som proteinsupplement. Ingefær og lime klæder den lidt sødlige hokkaido virkelig godt, og sammen med løg og peberfrugt bliver retten meget harmonisk. Jeg har brugt rød karrypasta, men gul kan sagtens bruges i stedet. Vær blot opmærksom på, at den røde er mere spicy end den gule. Gurkemeje giver en super lækker farve i en karry-ret (det er faktisk også gurkemeje, der gør karrypulver gult), og så er gurkemeje rig på antioxidanter
Ingredienser
Til 4 personer
- 4 stk kyllingebryst, ca 400 g
- 1 lille hokkaidogræskar eller ½ stort
- 2 stk rød peber
- 1 mellemstort løg
- 1-2 spsk rød eller gul thai-karrypasta (vurder selv, hvor stærk du vil have retten. Den gule karrypasta er mildere end den røde)
- 1 spsk revet ingefær
- 1 stor tsk stødt gurkemeje
- saft af 1 limefrugt
- 1 ds kokosmælk (hvis du bruger light, bliver saucen tyndere)
- ½ bouillontern, smuldret
- 1 tsk sukker
- 2 tsk soyasauce
- 1 ds sorte bønner
- 2 spsk olie til stegning, fx kokos- raps- eller olivenolie
Til servering
- kogte ris efter eget valg
- 3 forårsløg, 2 skåret i skrå skiver og 1 snittet fint
- evt lidt frisk koriander eller basilikum
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på pakken
- Hæld de sorte bønner i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af
- Skræl hokkaidoen, halver den, fjern kerner og skær den i mundrette tre- eller firkanterkanter (det er nemmest først at skære i både og derefter i tre- eller firkanter)
- Skyl peberfrugterne og skær dem i tern
- Pil løget og skær det i små tern
- Skær kyllingebryst i mundrette tern
- Varm en pande med høj kant eller en gryde op med olien og steg hokkaido 2-3 minutter
- Tilsæt kylling og løg og steg et par minutter
- Tilsæt karrypasta, revet ingefær og gurkemeje og steg et par minutter
- Tilsæt kokosmælk (skyl evt dåsen med 1 dl vand og hæld det i), bouillon og limesaft
- Smag til med sukker og soyasauce, tilsæt den røde peber og lad det hele simre i 10 minutter. Vend de sorte bønner i de sidste par minutter
- Lige inden servering vendes de skråtskårede forårsløg i retten som derefter drysses med det smittede forårsløg
- Drys evt med lidt frisk koriander eller basilikum og server retten med kogte ris
Tip:
I stedet for hokkaidogræskar kan du bruge butternutsquash