Jeg er vild med ingefær på alle mulige måder. Derfor er denne autentiske ret fra det thailandske køkken også en af mine favoritter. Den er super hurtig at lave med sine få ingredienser, og den smager fantastisk - især hvis man kan lide ingefær. Der er rigtig meget ingefær i retten, så det er et must, at man kan lide det. Men kan man lide ingefær, vil man elske denne kylling med ingefær ไก่ผัดขิง (Gai pad khing)
Ingredienser
til 2 personer eller til 4 personer sammen med 3-4 andre thairetter i en menu
- 2 stk kyllingebryst, ca 250 g
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk soyasauce
- 2 spsk østerssovs
- ½ tsk kokossukker, rørsukker kan bruges
- 1 spsk kokosolie, anden olie kan bruges
- 70 g frisk ingefær
- 3 forårsløg
- 100 g sukkerærter
- ris
Sådan gør du
- Skræl ingefær og skær den i strimler eller i tynde, brede stykker
- Pil og hak hvidløg
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver på ca 2 cm
- Skyl sukkerærter
- Skær kyllingebryst i tynde, aflange skiver
- Varm kokosolien op i en wok eller sauterpande og steg hvidløg til det bliver lidt gyldent
- Tilsæt kylling og steg et par minutter
- Tilsæt ingefær og steg til kyllingen er gennemstegt. Tilsæt evt en lille sjat soyasauce, hvis det bliver for tørt
- Derefter tilsættes østerssauce, soyasauce, kokossukker og sukkerærter og det hele vendes godt sammen.
- Lige inden du tager retten af varmen, vender du forårsløgene i
Server retten med ris