Kylling i karry-kokos med pak choy og asparges

En super skøn og lækker ret inspireret af den asiatiske kylling i karry-kokos sauce, med ingefær, karry, chili og lime. Grøntsagerne, jeg har brugt, i denne version er den asiatiske pak choy, friske champignon og sprøde asparges. Retten er nem at tilberede og har en super smag. Lidt knas på toppen sammen med forårsløg og basilikum giver retten yderligere tekstur. Jeg bruger altid den 'fede' kokosmælk , men har du mere lyst til light versionen, skal du være forberedt på, at saucen bliver lidt tyndere – du kan evt jævne med lidt Maizena eller anden majsstivelse. Jeg bruger en thai karrypulver til retten, men du kan bruge en hvilken som helst karry. Server retten med kogte ris eller nudler, hvis du foretrækker det


Ingredienser

Til 4 personer

  • 1 løg, mellemstort
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk ingefær
  • 500 g kyllingebryst
  • 2 stk pak choy
  • 200 g champignon, hakket
  • 10-12 friske asparges
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½-1 tsk chiliflager – kan udelades
  • 1 ds kokosmælk, 400 ml
  • 1½ tsk fiskesauce eller soyasauce
  • friskpresset af 1 stk lime
  • olie til stegning

Topping

  • 1 fintsnittet forårsløg
  • lidt hakket cashewnødder eller peanuts
  • lidt frisk basilikum

Til servering

  • kogte ris

Sådan gør du

  1. Tilbered ingredienserne til topping og stil disse til side
  2. Kog risene efter anvisning på pakken
  3. Pil løget og skær det i strimler
  4. Pil hvidløg, skræl ingefær og riv begge dele
  5. Skyl pak choy og skær i strimler på tværs
  6. Rens champignon og hak dem groft med en kniv
  7. Knæk det nederste hårde af aspargsene og skær dem i 3-4 stykker med et skråt snit
  8. Skær kyllingebryst i tynde strimler/skiver
  9. Varm en pande med høj kant eller en gryde op med lidt olie og steg løg, hvidløg og ingefær til løgene er klare
  10. Tilsæt kødet og rist det til det bliver gyldent - krydr med salt og friskkværnet peber
  11. Tilsæt de hakkede champignon og rist dem med et par minutter
  12. Tilsæt karry, gurkemeje og chiliflager
  13. Tilsæt pak choy, asparges og kokosmælk og lad retten simre 4-5 minutter til saucen tykner lidt
  14. Tilsæt fiskesauce/soya og friskpresset limesaft
  15. Inden servering toppes retten med snittet forårsløg, hakkede cashew/peanuts samt lidt frisk basilikum og serveres med kogte ris