På en af vores rejser i Sysafrika, boede vi hos Monica og Dave i Marula Cottage i Limpopo provinsen. Et hyggeligt lille sted, hvor vi nærmest blev en del af familien. Vi var selv med til at vælge dagens middag, og en af dagene spurgte Monica, om vi var med på en indisk middag. Det var vi selvfølgelig. Sydafrikansk mad er ikke så spicy som indisk, så hun har tilpasset den. Men lækker var den med de mange krydderier, der dufter i hele huset, når man laver retten.
Ingredienser
til 4 personer
- 4 stk kyllingebryst
- 2 store løg
- 2 store tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 3 tsk hakket hvidløg
- 1 spsk tomatkoncentrat
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 tsk stødt muskat
- 1 tsk stødt kanel
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk ingefærpulver
- 3 tsk spidskommenpulver
- 1 tsk stødt nellike
- 5 laurbærblade
- 1-2 tsk rød karrypasta - afpas mængden efter din smag
- 2 tsk soyasauce
- 2 spsk mandelflager
- 1 spsk frisk koriander (kan udelades)
- olivenolie
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne i en lille skål (undtagen karrypastaen)
- Hak løget, hvidløg og skær tomater i mindre stykker
- Skær kyllingebryst i tern
- Steg kyllingestykkerne i olivenolie ved høj varme til de bliver lysebrune. Skru ned for varmen, tilsæt løg og hvidløg og steg det med til løgene er blevet blanke
- Tilsæt karrypasta og rør det godt sammen
- Tilsæt krydderierne, laurbærbladene, soyasauce og tomaterne
- Bland det hele godt og tilsæt tomatkoncentrat
- Tilsæt kokosmælk og lad retten simre ca 15 minutter. Rør yoghurten i. Bland mandelflagerne i.
- Server med ris samt rosiner, kokosflager/kokosmel og evt koriander til at drysse over