Kylling Korma er en lækker indisk ret med kylling i en mild kokossauce med tomat. Nogle indiske retter er meget spicy men ikke alle, og denne ret er en af de ikke-spicy. Den har et lille touch af chili, ikke meget, men har stadig den lækre smag og duft af Indien. Jeg har tilsat blomkål til retten, for at få lidt flere grøntsager
Ingredienser
Til 4 personer
Marineret kylling
- 500 g kyllingebryst
- 2 tsk garam masala
- ½ tsk tørret knust chili eller chiliflager
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 2 spsk revet ingefær
- saft af 1 limefrugt
- 2 spsk olie, oliven-, raps- eller solsikkeolie
Korma sauce
- 1 mellemstort løg
- 1 cm frisk ingefær
- 1 tsk garam masala
- 40 g tomatkoncentrat, svarer til ca 1/3 dåse
- 1 ds kokosmælk, 400 ml
- 2 spsk olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Andre ingredienser
- ½ blomkål, ca 500 g
- 2 dl ris
- 25 g mandler
- 1 håndfuld persille eller frisk koriander
- lidt rød snackpeber
Sådan gør du
Marineret kylling
- Pres hvidløg og riv ingefær ned i en skål
- Pres limesaft ned i skålen, tilsæt olien og krydderierne og rør ret hel godt sammen
- Skær kyllingen i tynde strimler og vend dem i skålen. Lad det hvile, mens du forbereder saucen og koger risene efter anvisning på pakken
Korma sauce
- Lav små buketter af blomkålen
- Pil løg, skræl ingefær, skær det i mindre stykker og blend det til en mos i med en stavblender. Man kan også blende det i en almindelig blender, men så skal der lidt olie i bunden
- Opvarm en gryde med 2 spsk olie og svits pureen ved middelvarme
- Tilsæt garam masala, tomat og kokosmælk
- Lad saucen koge op, tilsæt blomkålsbuketter, skru ned og lad saucen simre, mens du steger kyllingen - pas på blomkålen ikke bliver for blød
- Tør en smule olie rundt i en pande med et stykke køkkenrulle, opvarm den derefter og steg kyllingen incl marinaden ved høj varme
- Når kyllingen er stegt, kommes den over i saucen, og der smages til med salt og friskkværnet peber
Anret ris og din Kylling Korma på tallerkener pyntet med hakkede mandler, hakket persille/koriander samt ringe af rød snackpeber
