Denne kyllingeret er super nem. Man kan vel kalde den en one-pan ret, da det hele steger mørt i panden efter at det er klargjort til stegning. Jeg havde nogle små nye udenlandske kartofler til overs, som jeg ikke helt vidste, hvad jeg skulle bruge til. Så derfor blev min kyllingeret med kartofler, og den fik et italiensk touch med soltørrede tomater og oliven. Den italienske stil holdt jeg ved at servere brød og salat til
Ingredienser
Til 4 personer
- 4 stk kyllingebryst, ca 600 g
- 1 rødløg, mellemstort
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- ca ½ kg små kartofler
- 75 g soltørrede tomater, dem der er helt tørrede (ikke dem i olie)
- 1 stor håndfuld oliven, sorte, grønne eller begge dele
- 2½ dl madlavningsfløde 8 %
- 2½ dl grøntsagsbouillon (= 1 opløst bouillontern)
- 1 spsk gurkemeje
- 1½ tsk røget paprika
- 1/4 tsk cayennepeber
- 5-6 kviste frisk timian - alternativt 1 spsk tørret timian
- 1 stor håndfuld æreter, frosne eller friske
- salt og friskkværnet peber
- lidt olivenolie til stegning
Til servering
- lidt hakket persille
- evt lidt frisk timian
Sådan gør du
- Pil og hak hvidløg og pil og skær rødløg i tern
- Skyl eller skræl kartoflerne og skær dem i halve
- Halver evt de soltørrede tomater, hvis de er meget store
- Varm olivenolie op på en pande med høj kant og brun kyllingebrysterne heri på begge sider og tag dem derefter op på en tallerken
- Hæld lidt mere olie på panden, skru lidt ned for varmen og sauter løg og hvidløg til de er blevet klare
- Tilsæt kartofler, gurkemeje, røget paprika, timian samt de soltørrede tomater og steg et par minutter
- Tilsæt bouillon og madlavningsfløde og læg kyllingestykkerne tilbage i panden
- Smag til med salt og friskkværnet peber. Vil du have saucen lidt mere spicy, tilsætter du lidt mere cayennepeber. Vil du have lidt mere røget smag, tilsætter du lidt mere røget paprika
- Læg låg på panden (eller du kan dække den med stanniol) og lad retten simre 18-20 minutter, til kylling og kartofler er møre. Oliven simrer med de sidste 5 minutter
- Tilsæt ærter og lad dem varme igennem
- Server kyllingeretten med en grøn salat og evt et stykke brød