Kyllingeboller i hjemmelavet tomatsauce

Jeg har en busktomat i en krukke på terrassen, og den giver masser af tomater. Den passer stort set sig selv, blot den får noget vand. Har man ikke lige en tomatplante, kan man ofte finde steder, hvor man kan købe en pose billige tomater, som man kan bruge til tomatsauce. Og det kan virkelig anbefales at lave sin egen tomatsauce, som jeg har gjort her til disse nemme og lækre kyllingekødboller. Kyllingebollerne stegte jeg i ovnen, så behøver jeg ikke bruge fedtstof, og de passer sig selv, mens jeg forbereder resten. Jeg har mini auberginer både i drivhus og på friland, men en almindelig aubergine fra grønthandler eller supermarked kan sagtens bruges - og aubergine i tomatsauce er bare sagen. Dertil masser af urter, både i saucen og i kyllingebollerne


Ingredienser

Til 3 personer

Kyllingebollerne

  • 400 g kyllingefars
  • 1 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 solo hvidløg eller 4-5 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret, knust chili eller chilipulver
  • 1 lille håndfuld hakkede blandede urter, fx timian, rosmarin, basilikum, persille

Saucen

  • 600-700 g friske tomater
  • 2 små eller 1 stor porre
  • 4 små mini auberginer eller ½ almindelig aubergine
  • 5 små nye gulerødder eller snack gulerødder
  • 1 solohvidløg
  • 1 lille handfuld urter - brug de samme som i kyllingebollerne
  • 1 chili, vælg efter dine smagsløg mht. styrke og mængde
  • 1 dl hvidvin, kan erstattes af 1 dl bouilon
  • olie til stegning
  • 250-300 g friske fettucchine
  • lidt persille til servering

Sådan gør du

Kyllingebollerne

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Pres hvidløg og hak urterne
  3. Bland alle ingredienser til kyllingebollerne og rør dem godt sammen til en sammenhængende fars
  4. Form kyllingeboller med en teske - jeg lavede 12 stk i ca golfbolde størrelse af portionen
  5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem til de er gennembagte og gyldne. Det tager 20-25 minutter. Tjek at de bliver gennemstegte men ikke for tørre

Saucen

  1. Rens porre og skær dem/den i skiver
  2. Rens gulerødder og skær i skiver
  3. Skyld auberginer og skær i skiver - bruger du en stor aubergine, skærer du den igennem på langs og skærer halvdelen i skiver
  4. Hak hvidløg og urter med en kniv
  5. Skyld og skær tomaterne i mindre stykker
  6. Varm olien op i en sauterpande eller pande med høj kant og sauter hvidløg og chili 1 minut
  7. Tilsæt porre og sauter 1 minut
  8. Tilsæt aubergine og gulerødder og rist 1 minut
  9. Tilsæt tomater, urter og hvidvin og lad saucen simre til tomaterne er kogt lidt ud og grøntsagerne er møre
  10. Kog fettucchine efter anvisning på pakken
  11. Læg kyllingebollerne i et fad, hæld saucen over og drys med lidt persille

Server med fettucchine - eller anden pasta- til