Kyllingeboller med zucchinispaghetti
Super nem og lækker ret med kyllingeboller, zucchinispaghetti, almindelige spaghetti og masser af basilikum. Zucchinispaghetti er friske og lækre sammen med almindelige spaghetti. Har du ikke en spiralizer, kan du kan du lave strimler med et mandolinjern eller en skrællekniv og derefter skære disse i tynde strimler. Eller du kan lade strimlerne være brede. Jeg serverer, som regel, denne ret sammen med en salat af tomater og mozzarella. Derfor drysser jeg ikke revet parmesan på retten. Men har du lyst, kan du sagtens drysse den med revet parmesan inden servering
Ingredienser
- 600 g hakket kylling
- 1 æg
- 2 spsk rasp fx pankorasp (grov rasp) – alternativ havregryn
- 1 lille løg, hakket fint
- 2 spsk finthakket basilikum
- salt og friskkværnet peber
- 2 mellemstore zucchini (squash)
- 300 g spaghetti
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk sherry eller vineddike
- 25 g smør
Topping
- 2 spsk pinjekerner, ristede på tør pande
- basilikum og andre urter, hvis du har
Sådan gør du
Rør en fars af hakket kylling, æg, rasp, hakket løg, finthakket basilikum samt salt og friskkværnet peber
Form ca 20 stk kyllingeboller, ca 1½ spsk fars/bolle og lad dem køle i 10 minutter
Skyl zucchini og kør dem igennem en spiralizer, så du får zucchinispaghetti. Drys dem med lidt salt og stil dem til side *)
Kog spaghettien (pasta) efter anvisning på pakken og si vandet fra. Gem 3/4 dl af pastavandet
Varm olien op i en pande og steg kyllingebollerne til de er gennemstegte (ca 8-10 minutter) og gyldne. Vend dem af og til. Tag dem op af panden
Kog panden af med vineddike, det gemte pastavand og smør
Læg spaghetti og zucchinispaghetti på et fad, læg kyllingebollerne ved og hæld saucen fra panden over
Drys med de ristede pinjekerner, basilikum og evt andre urter
*) Hvis ikke du har en spiralizer, kan du kan du lave strimler med et mandolinjern eller en skrællekniv og derefter skære disse i tynde strimler. Eller du kan lade strimlerne være brede - smagen er den samme, de ser blot anderledes ud