Kyllingestroganoff med rød peber
Kylling er mere bæredygtig end oksekød, og politikerne siger, vi skal spise mindre oksekød. Så her kommer et godt alternativ til en klassisk ret med oksekød.
Jeg har ladet mig inspirere af den klassiske stroganoff og givet den et twist. Jeg har brugt kyllingebryst i stedet for oksekød, og jeg har tilføjet rød peber. Sammen med almindelig paprika, har jeg tilføjet lidt røget paprika, hvilket jeg synes, giver retten lidt 'kant'. Men det kan sagtens undlades, hvis ikke du har lyst til det røgede touch.
Personligt holder jeg mere af stroganoff med kylling end med oksekød, og hvis det så også er bedre for miljøet - så er det vel 'win - win'
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 1 pk bacon, ca 100 g
- ca 200 g cocktailpølser
- 250 g brune champignon
- 1 rød peber
- 1 løg, mellemstort
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk paprika
- 1 tsk røget paprika, kan udelades
- 2½ dl madlavningsfløde
- 1 lille ds tomatkoncentrat, 70 g
- ca 1 dl vand
- lidt olivenolie til stegning
- tørret oregano, salt og friskkværnet peber
Til servering
- pasta eller kartofler
- lidt hakket persille
Sådan gør du
- Rens champignon og skær dem i kvarte
- Skyl den røde peber, fjern kerner og skær den i firkanter, ca 1½ cm x 1½ cm
- Pil og hak løg og hvidløg
- Skær bacon i små stykker
- Skær kyllingebryst i mundrette firkanter
- Varm 1 tsk olie op i en gryde eller pande med høj kant og rist bacon til det bliver gyldent
- Tilsæt kylling og brun det i fedtstoffet fra baconet
- Tilsæt løg, hvidløg og champignon og rist et par minutter. Tilsæt evt lidt mere olie
- Tilsæt paprika, tomatkoncentrat og vand og rør det godt sammen
- Tilsæt den røde peber samt madlavningsfløde – tilsæt evt lidt mere vand, hvis du synes, saucen er for tyk
- Lad retten simre til kyllingen er gennemstegt, vend cocktailpølserne i og varm igennem og smag til med tørret oregano, salt og friskkværnet peber
Server din kyllingestroganoff med pasta eller kartofler og drysset med hakket persille. Har du lyst til mere grønt, kan du servere en grøn salat til