Laks med asparges-spinatpesto

Jeg havde et bundt friske asparges, jeg ikke havde fået brugt, så de så lidt 'trætte' ud. Da jeg ikke er tilhænger af madspild, skulle de bruges, så det blev en asparges-spinatpesto til et stykke ovnbagt laks. Pestoen var super, både til laksen men også til pasta, som jeg serverede til. Og så var retten hurtig og nem at lave


Ingredienser

Til 2 personer

  • 2 laksesteaks, 300-400 g
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Asparges-spinatpesto

  • 1 bundt friske asparges
  • 40 g spinat
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • saft af ½ citron
  • 2 fed hvidløg
  • lidt frisk chili
  • ½-1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 200 g frisk pasta, jeg brugte fettuccini med spinat, da de er grønne og passer fint i farven til pestoen
  • hovederne af aspargesene
  • lidt blåbær
  • lidt æbletern
  • lidt dild

Sådan gør du

  1. Knæk bunden af aspargesene og skær hovederne af. Gem hovederne til servering
  2. Overhæld aspargesene med kogende vand eller giv dem ½ minut i microovn
  3. Kom aspargesene i en blender sammen med spinat, basilikum og citronsaft
  4. Pil hvidløg og pres det ned i blenderen
  5. Hak lidt frisk chili og kom det i blenderen sammen med salt og friskkværnet peber
  6. Hæld olivenolie i og blend til en cremet pesto - start med ½ dl olie og suppler til du har den konsistens, du vil have til din pesto
  7. Læg laksesteaks i et ovnfast fad, hæld friskpresset citronsaft over og drys med salt og peber
  8. Sæt laksen i en kold ovn, som tændes på 180 grader (varmluft), og laksen bages 18-20 minutter
  9. Kog pastaen efter anvisning på pakken mens laksen bager
  10. Server laksen på tallerkener ovenpå pestoen og pynt med aspargeshoveder, blåbær og små æbletern. Server pastaen til