Når vi spiser fisk, ender det næsten altid med enten laks eller torsk. Det er to meget forskellige fisk men super lækre begge to, og de kan tilberedes på utallige måder. I dag blev det laks, der blev bagt i ovnen i hvidvin og med masser af grønt. En nem og mega lækker ret. Laksen blev serveret med ovnstegte sennepskartofler
Ingredienser
til 2 personer
- ca 400 g laksesteaks eller anden fersk laks
- 1 porre eller 2 små porre
- 1 lille zucchini
- 1 persillerod eller pastinak
- 6 tomater, cocktailtomat størrelse
- 6-7 fed hvidløg, hele
- 1 ubehandlet/økologisk citron
- 2 dl hvidvin
- 1 spsk blandet tørret rosmarin, timian og oregano
- 2 spsk kapers
Sennepsbagte kartofler
- ½ kg kartofler, ikke for store
- 2 spsk sennep, fx Dijonsennep
- 2 spsk olivenolie
- salt
Til servering
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld persille, hvis du har brugt en pastinak eller persillerod med top, så brug toppen i stedet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
- Start med kartoflerne, da de skal have længere tid i ovnen end laksen
- Nye kartofler vaskes, 'gamle kartofler' skrælles - kartoflerne skæres i både
- Bland sennep, olie og salt i en skål og vend kartoflerne heri, så de alle får sennep på
- Læg kartoflerne i ét lag på en bageplade med bagepapir og drys med salt
- Sæt kartoflerne i ovnen, når den er varm. De skal have ca 35-40 minutter - så bliver de sprøde og lækre
- Pil skallen af hvidløgsfedene
- Skyl og rens porre og skær den i tynde ringe
- Skyl tomaterne og skær dem i halve
- Rens persillerod/pastinak og skær den i skiver
- Skyld zucchinien og skær den i skiver
- Skær citronen i skiver
- Læg laksen i et ovnfast fad, drys salt og peber over og krydr med rosmarin, timian og oregano
- Læg citronskiverne ovenpå laksen
- Hæld hvidvinen ved og fordel hvidløg, porre, zucchini, persillerod og tomater omkring laksen. Drys kapers over
- Sæt laksen i ovnen, når kartoflerne har fået ca 20 minutter og bag ca 16-18 minutter - tjek at laksen ikke får for meget
- Hak basilikumbladene og persille groft med en kniv
- Inden servering drysses med hakket basilikum og persille
- Server med de sennepsbagte kartofler og lidt grøn salat