Laks med hoisinmarinade og grøntsager

Laks med hoisinmarinade og grøntsager er en asiatisk inspireret ret, der serveres kold eller lidt lun. Den er super nem at lave med de marinerede og bagte laksetern, der serveres på ris sammen med sprøde og lækre grøntsager. Laksen er marineret i en hoisinmarinade af hoisinsauce, soyasauce, lime, ingefær, hvidløg og evt chili. Det af marinaden, der ikke bruges til laksen, dryppes over den anrettede ret inden servering sammen med chilimayo rørt med olie og soyasauce. Retten er perfekt som et nemt og lækkert aftensmåltid eller som en frokostret
Tip:
Jeg har udelukkende brugt grønne grøntsager, men du kan supplere og/eller erstatte, som du har lyst til. Fx passer grøn peber i tern, halverede sukkerærter og avocado i tern godt sammen med eller som erstatning for nogle af de grøntsager, jeg har brugt
Ingredienser
Til 4 personer
- 500 g laks
- sesam til at drysse på laksen efter marinering
Marinade
- 8 spsk hoisinsauce
- 5 spsk soyasauce
- 1 lime, friskpresset saft heraf
- 1½ spsk ingefær, revet
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- ½-1 tsk chiliflager, kan udelades
Grøntsager
- 2 håndfuld edamamebønner fra frost
- 400 g broccoli
- 4 forårsløg
- ½ agurk
Til servering
- kogte ris, gerne jasminris
- frisk basilikum, koriander, persille eller andre urter
- resten af marinaden
- 2 spsk chilimayo, jeg bruger Sriacha
- 2 spsk sesamolie, olivenolie eller anden olie (du kan også bruge chiliolie, for at gøre retten mere spicy, eller du kan komme lidt chiliflager i)
- 1 tsk soyasauce eller fiskesauce
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på pakken
- Lav små buketter af broccoli og kom dem i en skål
- Kom edamamebønnerne i skålen, overhæld broccoli og edamame med kogende vand, lad dem stå 2-3 minutter og si derefter vandet fra
- Bland ingredienserne til marinaden i en skål
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
- Skær laksen (uden skind) i mundrette firkanter, kom dem i en skål og vend dem med ca 1/4 af marinaden. Gem resten til servering
- Beklæd en bageplade med bagepapir, fordel laksen herpå, drys med sesamfrø og rul laksestykkerne rundt i sesamfrøene, så de får frø på alle sider
- Bag laksen ca 8-10 minutter, afhængig af hvor store stykkerne er
- Skyl agurken og skær den i skiver
- Skyl forårsløg og skær to af dem i skrå skiver og snit de andre to fint. Gem lidt af det snittede til drys
- Anret de kogte ris på tallerkener eller i skåle, fordel laksestykkerne og grøntsagerne herpå
- Drys med frisk basilikum, koriander, persille eller andre urter
- Dryp resten af marinaden over retten
- Rør chilimayo, olie sammen og soyasauce og server det til retten sammen med det snittede forårsløg og limebåde

