Laks og frugt passer, efter min mening, super godt sammen. Så havens første rabarber blev til en jordbær-rabarber salsa, serveret til et stykke ovnbagt laks. Sommerligt og lækkert
Ingredienser
til 4 personer
- 4 stk laksesteak, ca 700-800 g
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk kapers
- saft af 1 citron
- salt og friskkværner sort peber
Jordbær-rabarber salsa
- 400 g jordbær
- 400 g rabarber
- 1 mellemstort rødløg
- 3 spsk hakket frisk basilikum
- 2 spsk hakket frisk mynte
Dressing
- 4 spsk balsamico
- 3 spsk flydende honning, fx akaciehonning
- 3 olivenolie
Til servering
- 65 g babyspinat (mængden er ikke så vigtig, men 65 g svarer til en pose økologisk babyspinat)
- 2 spsk pinjekerner
- lidt olivenolie
Sådan gør du
- Start med rabarberne, så de kan køle af
- Skær rabarberne i små skiver på ca ½ cm. Blancher dem i en gryde med kogende vand i 20 sekunder
- Tag rabarberne op af gryden og kom dem i en skål med koldt vand, så de bliver kølet af og bevarer deres fasthed.
- Læg laksesteaks i et ovnfast fad, pres hvidløg hen over (1 fed på hvert stykke laks), drys med salt og friskkværnet sort peber og dryp friskpresset citronsaft over
- Mas kapers lidt med en gaffel og læg disse på laksen
- Sæt laksen i en kold ovn, der tændes på 180 grader (varmluft) og bag den i ca 20 minutter
- Imens laksen bager, laver du salsaen
- Rist pinjekernerne på en tør pande og stil til side til servering
- Si vandet fra rabarberne, tør resten af vandet af med et stykke køkkenrulle og kom rabarberne i en skål
- Skyl jordbær og skær dem i kvarte og kom dem i skålen til rabarberne
- Pil og hak rødløget fint og kom det i skålen
- Hak basilikum og mynte groft med en kniv, kom det i skålen og bland det hele forsigtigt
- Bland ingredienserne til dressingen og vend den forsigtigt i salsaen
- Når laksen er klar, deles den i mindre stykker, som placeres midt på tallerkenerne
- Fordel babyspinaten rundt om, og fordel salsaen ovenpå spinaten
- Drys med pinjekerner inden servering
Server evt med et stykke lækkert brød til
Tip:
Lav lidt ekstra dressing, så du kan servere en lille skål til at dyppe brødet i - det er ret lækkert