Laks med jordbær-rabarber salsa

Laks og frugt passer, efter min mening, super godt sammen. Så havens første rabarber blev til en jordbær-rabarber salsa, serveret til et stykke ovnbagt laks. Sommerligt og lækkert


Ingredienser

til 4 personer 

  • 4 stk laksesteak, ca 700-800 g
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk kapers
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværner sort peber

Jordbær-rabarber salsa

  • 400 g jordbær
  • 400 g rabarber
  • 1 mellemstort rødløg
  • 3 spsk hakket frisk basilikum
  • 2 spsk hakket frisk mynte

Dressing

  • 4 spsk balsamico
  • 3 spsk flydende honning, fx akaciehonning
  • 3 olivenolie

Til servering

  • 65 g babyspinat (mængden er ikke så vigtig, men 65 g svarer til en pose økologisk babyspinat)
  • 2 spsk pinjekerner
  • lidt olivenolie

Sådan gør du

  1. Start med rabarberne, så de kan køle af
  2. Skær rabarberne i små skiver på ca ½ cm. Blancher dem i en gryde med kogende vand i 20 sekunder
  3. Tag rabarberne op af gryden og kom dem i en skål med koldt vand, så de bliver kølet af og bevarer deres fasthed. 
  4. Læg laksesteaks i et ovnfast fad, pres hvidløg hen over (1 fed på hvert stykke laks), drys med salt og friskkværnet sort peber og dryp friskpresset citronsaft over
  5. Mas kapers lidt med en gaffel og læg disse på laksen
  6. Sæt laksen i en kold ovn, der tændes på 180 grader (varmluft) og bag den i ca 20 minutter
  7. Imens laksen bager, laver du salsaen
  8. Rist pinjekernerne på en tør pande og stil til side til servering 
  9. Si vandet fra rabarberne, tør resten af vandet af med et stykke køkkenrulle og kom rabarberne i en skål 
  10. Skyl jordbær og skær dem i kvarte og kom dem i skålen til rabarberne
  11. Pil og hak rødløget fint og kom det i skålen
  12. Hak basilikum og mynte groft med en kniv, kom det i skålen og bland det hele forsigtigt
  13. Bland ingredienserne til dressingen og vend den forsigtigt i  salsaen
  14. Når laksen er klar, deles den i mindre stykker, som placeres midt på tallerkenerne
  15. Fordel babyspinaten rundt om, og fordel salsaen ovenpå spinaten
  16. Drys med pinjekerner inden servering

Server evt med et stykke lækkert brød til

Tip:

Lav lidt ekstra dressing, så du kan servere en lille skål til at dyppe brødet i - det er ret lækkert