Man kan lave virkelig mange forskellige, lækre retter med laks. Til denne ret har jeg brugt laksen sammen med pasta og en pesto lavet af ærter og brøndkarse. Super nemt og et virkeligt lækkert aftensmåltid. Retten kan sagtens stå alene, men den er også lækker sammen med et stykke brød og/eller en salat
Ingredienser
Til 4 personer
- 3 stk laksesteaks, ca 375 g
- 2 tsk friskkværnet, sort peber
- 1 tsk flagesalt
- ½ tsk chiliflager, kan udelades
- revet skal af 1 ubehandlet/økologisk citron + friskpresset saft af 2 citroner
- 300 g pastaskruer, fusilli eller andre korte pasta
- 60 g feldsalat, anden salat med små blade eller babyspinat
Ærte-brøndkarse pesto
- 2 dl ærter fra frost, optøede i koldt vand, så de holder farven
- 25 g valnødder
- 1 håndfuld brøndkarse
- halvdelen af citronsaften + halvdelen af den revne citronskal
- 20 g rever parmesan, Prima Donna eller Vesterhavsost
- 1 dl olivenolie
Topping
- lidt brøndkarse
- revet parmesan/Prima Donna/Vesterhavsost
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
- Beklæd et ovnfast fad med bagepapir og placer laksesteaks heri. Dryp med halvdelen af den friskpressede citronsaft og drys med friskkværnet peber, flagesalt, chiliflager og halvdelen af den revne citronskal
- Bag laksen i ovnen ca 15-18 minutter, til den er mør
- Imens laksen bager, koger du pastaen efter anvisning på pakken
- Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender, og blend det til en jævn pesto. Smag til med salt og friskkværnet peber og evt ekstra citronsaft
- Hvis der er skind på laksen, fjerner du dette og deler steaksene i mindre stykker
- Hæld pestoen over i en skål, tilsæt den kogte pasta og vend det sammen. Vend forsigtigt laksestykkerne i pastaen sammen med feldsalaten
- Server pastaretten på tallerkener, drysset med lidt brøndkase og lidt revet ost
- Server med en skål revet ost til samt evt brød og/eller en salat