Laks med snackpeber i cremet sauce

Selvom laksen i denne ret er i en cremet sauce, har jeg alligevel bagt laksen næsten mør i ovnen. Jeg synes, det er lækkert at bage et stykke laks i ovnen, da man så ikke behøver en dråbe fedtstof, hverken olie eller smør. Og det kan jeg lide. Jeg bager laksen næsten mør og giver den så det sidste i saucen. Vi har virkelig mange snackpeber i drivhuset, så dem brugte jeg i opskriften. Man kan sagtens købe lækre snackpeber, eller man kan bruge almindelig rød peber. Det er sjovt og lækkert at lave spaghetti af zucchini/squash. Det kræver en spiralizer, men har man ikke en sådan, kan man bruge en kartoffelskræller eller et mandolinhjern. Så bliver 'spaghettien' mere som fettuccine (lidt bånd-agtige), hvilket også er helt fint, smagen er jo den samme


Ingredienser

Til 2 personer

  • 2 laksesteaks eller et laksestykke, ca 300 g
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Saucen

  • 1 stor rød snackpeber
  • 1 porre, kan erstattes af 1 løg
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige hvidløgsfed
  • 65 g babyspinat
  • ca 15 stk sukkerærter
  • 1 tsk chiliflager eller hakket frisk chili - vælg så det passer dine smagsløg
  • ½ tsk røget paprika
  • 2 dl madlavningsfløde, 8 % (4 % kan også bruges)
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

Til servering

  • 2 spsk hakket persille
  • spaghetti lavet af 1 squash/zucchini (kan erstattes af fettuccine, fx de grønne med spinat)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Læg laksen på et stykke bagepapir i et ovnfast fad, hæld friskpresset citronsaft over og drys med salt og peber
  3. Bag laksen 15 minutter i ovnen
  4. Skyl snackpeber, fjern kerner og skær den i strimler
  5. Skyl sukkerærterne og skær dem igennem på langs
  6. Rens porre og skær i tynde skiver
  7. Pil og hak hvidløg med en kniv
  8. Varm en pande med høj kant op med olie og sauter porre og hvidløg heri ved middel varme til løgene er blevet klare
  9. Tilsæt peberstrimler og sauter yderligere 1 minut
  10. Tilsæt fløde, tomatkoncentrat, chili, paprika og citronsaft og rør det godt sammen. Synes du saucen er for tyk, kan du spæde den op med lidt vand
  11. Når laksen har fået 15 minutter, tages den ud af ovnen og kommes i saucen. Tag først skindet af
  12. Lad saucen simre et par minutter til laksen er helt mør
  13. Tilsæt sukkerærter og spinat og varm kort igennem til spinaten er faldet sammen. Hold saucen varm mens du laver dine squashspaghetti *) eller tilbereder fettuccine efter anvisning på pakken
  14. Drys med hakket persille og server laksen med squashspaghetti eller  fettuccine


*) squashspaghetti laver du med en spiralizer. Har du ikke en sådan, kan du bruge en kartoffelskræller eller et mandolinjern. Så bliver dine squashspaghetti blot lidt bredere