Selvom laksen i denne ret er i en cremet sauce, har jeg alligevel bagt laksen næsten mør i ovnen. Jeg synes, det er lækkert at bage et stykke laks i ovnen, da man så ikke behøver en dråbe fedtstof, hverken olie eller smør. Og det kan jeg lide. Jeg bager laksen næsten mør og giver den så det sidste i saucen. Vi har virkelig mange snackpeber i drivhuset, så dem brugte jeg i opskriften. Man kan sagtens købe lækre snackpeber, eller man kan bruge almindelig rød peber. Det er sjovt og lækkert at lave spaghetti af zucchini/squash. Det kræver en spiralizer, men har man ikke en sådan, kan man bruge en kartoffelskræller eller et mandolinhjern. Så bliver 'spaghettien' mere som fettuccine (lidt bånd-agtige), hvilket også er helt fint, smagen er jo den samme
Ingredienser
Til 2 personer
- 2 laksesteaks eller et laksestykke, ca 300 g
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Saucen
- 1 stor rød snackpeber
- 1 porre, kan erstattes af 1 løg
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige hvidløgsfed
- 65 g babyspinat
- ca 15 stk sukkerærter
- 1 tsk chiliflager eller hakket frisk chili - vælg så det passer dine smagsløg
- ½ tsk røget paprika
- 2 dl madlavningsfløde, 8 % (4 % kan også bruges)
- 1 spsk tomatkoncentrat
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- olie til stegning
Til servering
- 2 spsk hakket persille
- spaghetti lavet af 1 squash/zucchini (kan erstattes af fettuccine, fx de grønne med spinat)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Læg laksen på et stykke bagepapir i et ovnfast fad, hæld friskpresset citronsaft over og drys med salt og peber
- Bag laksen 15 minutter i ovnen
- Skyl snackpeber, fjern kerner og skær den i strimler
- Skyl sukkerærterne og skær dem igennem på langs
- Rens porre og skær i tynde skiver
- Pil og hak hvidløg med en kniv
- Varm en pande med høj kant op med olie og sauter porre og hvidløg heri ved middel varme til løgene er blevet klare
- Tilsæt peberstrimler og sauter yderligere 1 minut
- Tilsæt fløde, tomatkoncentrat, chili, paprika og citronsaft og rør det godt sammen. Synes du saucen er for tyk, kan du spæde den op med lidt vand
- Når laksen har fået 15 minutter, tages den ud af ovnen og kommes i saucen. Tag først skindet af
- Lad saucen simre et par minutter til laksen er helt mør
- Tilsæt sukkerærter og spinat og varm kort igennem til spinaten er faldet sammen. Hold saucen varm mens du laver dine squashspaghetti *) eller tilbereder fettuccine efter anvisning på pakken
- Drys med hakket persille og server laksen med squashspaghetti eller fettuccine
*) squashspaghetti laver du med en spiralizer. Har du ikke en sådan, kan du bruge en kartoffelskræller eller et mandolinjern. Så bliver dine squashspaghetti blot lidt bredere