Laks med sobanudler og ingefær

Denne lækre lakseret med nudler og ingefær er asiatisk inspireret med ingefær, soyasauce, risvin, edamamebønner, forårsløg og broccoli. Sobanudlerne er tynde, gråbrune nudler, der er lavet af boghvede og stammer fra det japanske køkken. Du kan også lave retten med andre nudler, men så får den en lidt anden struktur. Jeg kommer færdiglavede, ristede løg på toppen, for at få lidt mere knas, men man kan sagtens selv stege løgstrimler i stedet


Ingredienser

Til 4 personer

Marinade

  • 1 stor spsk revet ingefær
  • 1 spsk sesamolie *)
  • 30 ml soyasauce

Desuden

  • ca 600 g laksesteaks/-filet uden ben
  • 2 spsk olivenolie, solsikkeolie eller vindruekerneolie
  • 4-5 forårsløg
  • 1 broccoli (evt ½ afhængig af størrelsen)
  • ½ grøn peber
  • ½ dl risvin - fx japansk sake eller madlavnings sake
  • 30 ml soyasauce
  • 2½ dl frosne, optøede edamame bønner
  • 275 g soba nudler
  • friskpresset saft af ½ citron

Topping

  • 2 tsk ristede sesamfrø
  • 1-2 spsk ristede løg, jeg bruger færdiglavede, så jeg får lidt mere knas

*) hvis ikke du har sesamolie, kan du brug en anden olie + 2 tsk sesamfrø i marinaden

Sådan gør du

  1. Skær laksen i stykker på ca 3 x 3 cm 
  2. Bland ingredienserne til ,marinaden i en skål og vend laksestykkerne rundt heri. Lad dem stå i 1o minutter
  3. Rist sesamfrøene på en tør pande, tag dem af panden og gem dem til topping
  4. Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver
  5. Lav buketter af broccoli og skær dem igennem på langs, så de bliver halve
  6. Skyl den grønne peber og skær den i tynde strimler
  7. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af
  8. Varm 2 tsk af olien op til høj varme i en wok eller pande med høj kant, tilsæt halvdelen af laksestykkerne og steg dem 2-3 minutter, mens du vender dem. Tag stykkerne op på en tallerken, tilsæt 2 tsk olie og steg resten af laksestykkerne. Tag dem op på tallerkenen, dæk laksen til, fx med stanniol og lad dem stå 5 minutter
  9. Kom resten af olien i wok'en/panden og rist forårsløg, broccoli og peberstrimler i 2 minutter
  10. Tilsæt risvin, 30 ml soyasauce, ½ dl vand og edamamebønnerne og kog 3-4 minutter, til væsken er reduceret en lille smule
  11. Vend nudlerne i wok'en/panden sammen med citronsaften
  12. Vend forsigtigt laksen i retten og varm den igennem
  13. Server retten på tallerkener drysset med de ristede sesamfrø og ristede løg