Laks er en herlig fisk, og der er så mange muligheder for at lave lækre middagsretter med den. Her har jeg bagt den i teriyakisauce og sesam og serveret den med en rissalat af sorte ris, rødkål, avocado, appelsin og knas Nemt og lækkert
Ingredienser
Til 4 personer
- ca 650 g laksesteak/lakseside
- 4 spsk teriyakisauce
- 2 spsk sesamfrø
Rissalat
- 3 dl sorte ris
- 400 g rødkål eller rød spidskål
- 1 moden avocado
- 1 appelsin
- 1 håndfuld valnødder
- 1 håndfuld persille
- 3 spsk citronsaft + lidt til at dryppe avocadoen med
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på pakken, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af i en si
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, læg laksen heri med skindsiden nedad, hæld teriyakisaucen over og drys med sesamfrø
- Bag laksen ca 20 minutter til den er færdigbagt
Rissalat
- Flæk avocadoen, fjern sten og skal, skær den i tern som kommes i en skål og dryppes med citronsaft
- Snit rødkål/spidskål fint og kom det i skålen
- Pil appelsinen og skær den i tern, som kommes i skålen
- Tilsæt persille, som er hakket med en kniv
- Vend de kogte, kolde ris i skålen og hæld citronsaft og olivenolie over
- Tilsæt valnødder og vend det hele forsigtigt sammen
- Server rissalaten sammen med laksen