Laks i teriyakisauce og sesam med sort rissalat

Laks er en herlig fisk, og der er så mange muligheder for at lave lækre middagsretter med den. Her har jeg bagt den i teriyakisauce og sesam og serveret den med en rissalat af sorte ris, rødkål, avocado, appelsin og knas Nemt og lækkert


Ingredienser

Til 4 personer

  •  ca 650 g laksesteak/lakseside
  • 4 spsk teriyakisauce
  • 2 spsk sesamfrø

Rissalat

  • 3 dl sorte ris 
  • 400 g rødkål eller rød spidskål
  • 1 moden avocado
  • 1 appelsin
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 håndfuld persille
  • 3 spsk citronsaft + lidt til at dryppe avocadoen med
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisning på pakken, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af i en si
  2. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  3. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, læg laksen heri med skindsiden nedad, hæld teriyakisaucen over og drys med sesamfrø
  4. Bag laksen ca 20 minutter til den er færdigbagt

Rissalat

  1. Flæk avocadoen, fjern sten og skal, skær den i tern som kommes i en skål og dryppes med citronsaft
  2. Snit rødkål/spidskål fint og kom det i skålen
  3. Pil appelsinen og skær den i tern, som kommes i skålen
  4. Tilsæt persille, som er hakket med en kniv
  5. Vend de kogte, kolde ris i skålen og hæld citronsaft og olivenolie over
  6. Tilsæt valnødder og vend det hele forsigtigt sammen
  7. Server rissalaten sammen med laksen