Laksesalat i pandekager 

Når det bliver efterår, er det for os pandekagetid. En af vores favoritter er pandekager rullet om hjemmelavet laksesalat. Den er hurtig at lave og den smager fantastisk. Og man kan lave den med lige præcis det fedtindhold, man har lyst, afhængig af om du bruger skyr, yoghurt, A-38. Jeg tilrettelægger processen, så jeg laver laksesalaten samtidig med, at jeg også laver pandepagerne. Det kan man sagtens.

Når jeg laver pandekager, laver jeg altid to retter i én. Jeg laver flere pandekager, end vi spiser med laksefyld, for så er der også til desserten - pandekager med is.


Ingredienser

Pandekager

ca 10-12 stk afhængig af, hvor tykke du ønsker dem

  • 4 dl majsmel
  • 2 dl hvedemel
  • 4 æg
  • 3½-4 dl mælk
  • 1 spsk citronsaft
  • skal af en ubehandlet citron

Laksesalat

fyld til 6-7 pandekager

  • 5 spsk skyr naturel 0,2%
  • 2 stk varmrøget laks - jeg bruger dem fra Netto
  • 1 forårsløg
  • ½ rød peber
  • en knivspids peber
  • 1 tsk sennep - jeg bruger Bähncke Taffelsennep
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du

Pandekager

  1. Bland majsmel og hvedemel i en skål. Tilsæt hele æg og rør det godt igennem. Skift grydeskeen ud med et piskeris og tilsæt mælken lidt ad gangen. Tilsæt citron saft og skal, og kom mælk i, indtil dejen har den tykkelse, du ønsker 

Laksesalat

  1. Bland skyr, sennep, citronsaft og peber
  2. Skær forårsløg i ringe, hak disse i mindre stykker og bland dem i skyren
  3. Skær peberfrugten i små tern og bland disse i
  4. Lav 'pulled laks' (findel det med en gaffel) ud af laksestykkerne og vend dette i skyr blandingen
  5. Fordel et par skefulde på en pandekage og rul den sammen
  6. Server med en grøn salat med en dressing af olivenolie, æble- eller hvidvinseddike og citronsaft. Kom evt en tsk sennep i - det giver en dejlig cremet dressing, og det passer godt til laksesalaten

Tips: laksesalaten passer også fint i pitabrød. Hvis ikke du har tid til at lave pandekager, er laksesalaten også velegnet i fx tacopandekager.

Når vi laver pandekager, laver vi 10-12 stk som i opskriften, men bruger ikke dem alle med laksefyld i. De resterende smager nemlig super godt med is i - og så har man også dessert