Laksetærte med persillepesto og dild

En lækker og smuk laksetærte serveret med en persillepesto og dild. Tærten er nem at lave og bager, mens du laver din pesto. Jeg bruger laks i skiver, som jeg river i passende stykker – du kan bruge almindelig røget laks eller koldrøget laks. Jeg serverer en grøn salat eller en tomatsalat til tærten



Ingredienser

  • 1 rulle færdiglavet butterdej
  • 1 æg
  • 1 stk rødløg, mellemstort, i tynde skiver
  • 1 citron - halvdelen i tynde både og saft presset af den anden halvdel
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk olivenolie
  • 3/4 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk finthakket dild
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g røget laks i skiver

Persillepesto

  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld persille, groft hakket med en kniv
  • 1 stor håndfuld dild, groft hakket med en kniv + lidt til servering
  • 20 g revet parmesan
  • 1 dl olivenolie

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir og rul butterdejen ud herpå. Marker med en kniv 2 cm hele vejen rundt – pas på, du ikke skærer igennem dejen
  3. Pisk ægget let sammen, pensl butterdejen og bag den i 20 minutter til den er gylden og sprød
  4. Imens butterdejen bager, blender du ingredienserne til pestoen (du kan også bruge en food processor). Smag pestoen til med salt og friskkværnet peber og stil den til side
  5. I en skål blandes citronbådene, løgskiver og kapers sammen med den pressede citronsaft og 1 spsk olivenolie. Smag til med salt og peber
  6. I en anden skål blandes græsk yoghurt med 1 spsk finthakket dild, salt og friskkværnet peber
  7. Hvis butterdejen er bulet op, presses den forsigtigt ned indenfor de 2 cm kant. Smør yoghurten på (indenfor kanten)
  8. Pres forsigtigt citron-løg-kapersblandingen ned i bunden og riv eller skær laksen i passende stykker, som fordeles på tærten
  9. Sæt tærten tilbage i ovnen i ca 5 minutter, til den er varmet igennem

Dryp noget af persillepestoen på tærten og server den med resten af  persillepestoen til, så man kan supplere. Jeg serverer en grøn salat til tærten