En
lækker og smuk laksetærte serveret med en persillepesto og dild.
Tærten er nem at lave og bager, mens du laver din pesto. Jeg bruger
laks i skiver, som jeg river i passende stykker – du kan bruge
almindelig røget laks eller koldrøget laks. Jeg serverer en grøn
salat eller en tomatsalat til tærten
Ingredienser
- 1 rulle færdiglavet butterdej
- 1 æg
- 1 stk rødløg, mellemstort, i tynde skiver
- 1 citron - halvdelen i tynde både og saft presset af den anden halvdel
- 1 spsk kapers
- 1 spsk olivenolie
- 3/4 dl græsk yoghurt
- 1 spsk finthakket dild
- salt og friskkværnet peber
- 200 g røget laks i skiver
Persillepesto
- 2 spsk pinjekerner
- 1 fed hvidløg
- 1 stor håndfuld persille, groft hakket med en kniv
- 1 stor håndfuld dild, groft hakket med en kniv + lidt til servering
- 20 g revet parmesan
- 1 dl olivenolie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Beklæd en bageplade med bagepapir og rul butterdejen ud herpå. Marker med en kniv 2 cm hele vejen rundt – pas på, du ikke skærer igennem dejen
- Pisk ægget let sammen, pensl butterdejen og bag den i 20 minutter til den er gylden og sprød
- Imens butterdejen bager, blender du ingredienserne til pestoen (du kan også bruge en food processor). Smag pestoen til med salt og friskkværnet peber og stil den til side
- I en skål blandes citronbådene, løgskiver og kapers sammen med den pressede citronsaft og 1 spsk olivenolie. Smag til med salt og peber
- I en anden skål blandes græsk yoghurt med 1 spsk finthakket dild, salt og friskkværnet peber
- Hvis butterdejen er bulet op, presses den forsigtigt ned indenfor de 2 cm kant. Smør yoghurten på (indenfor kanten)
- Pres forsigtigt citron-løg-kapersblandingen ned i bunden og riv eller skær laksen i passende stykker, som fordeles på tærten
- Sæt tærten tilbage i ovnen i ca 5 minutter, til den er varmet igennem
Dryp noget af persillepestoen på tærten og server den med resten af persillepestoen til, så man kan supplere. Jeg serverer en grøn salat til tærten