Lasagne

Lasagne er en af de klassiske italienske pastaretter. Det er super lækker og nem at lave sin egen lasagne, og som regel er den en favorit hos alle. Man kan variere sin lasagne med alle slags grøntsager. Jeg har i denne version kommet zucchini, men gulerødder, lidt snittet kål, ærter eller bladselleri er også lækkert. Og så holder jeg meget af at komme tomatkoncentrat i bechamelsaucen. Det er nok ikke italiensk, men det gør saucen lidt friskere. Lasagne smager super med en god salat til, og den kan du lave, mens lasagnen er i ovnen


Ingredienser

Til 4 personer

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ dåse tomatkoncentrat, 70 g - brug evt resten i bechamelsaucen
  • 1 zucchini, kan udelades
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 chili
  • 250 g frisk mozzarella
  • 1 pakke friske lasagne, 250 g
  • 2 brikker færdiglavet bechamelsauce eller en hjemmelavet bechamelsauce
  • 2 spsk olivenolie til stegning

Hjemmelavet bechamelsauce

  1. 1 spsk smør
  2. 2½ spsk hvedemel
  3. ca 6 dl mælk, skummet eller minimælk - undlader du tomatkoncentraten i saucen, skal du kun bruge ca 5 dl
  4. ½ dåse tomatkoncentrat, 70 g (kan udelades)
  5. 1 tsk revet muskatnød, stødt muskat kan bruges

Sådan gør du

  1. Pil og hak rødløg og hvidløg
  2. Hak chilien
  3. Skyl zucchinien og riv den groft
  4. Varm olivenolien op i en pande eller gryde og sauter løg, hvidløg og chili til løget er blankt
  5. Tilsæt det hakkede kød og rist det
  6. Tilsæt krydderier (undtagen det friske basilikum) og steg til kødet er stegt
  7. Tilsæt hakkede tomater, tomatkoncentrat og zucchini og rør det godt sammen med kødet
  8. Tilsæt den friske basilikum  og varm igennem

Bechamelsauce

  1. Smelt smørret i en gryde, uden at det bliver brunt

  1. Tilsæt melet og rør det godt rundt, så det samler sig
  2. Pisk mælk i lidt ad gangen og lad saucen koge igennem
  3. Tilsæt tomatkoncentrat og ca 1 dl mælk og lad saucen koge op. Synes du, den er for tyk, tilsætter du lidt mere mælk
  4. Smag til med muskatnød, salt og friskkværnet sort peber

    Samling af lasagnen

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Smør et fad med høje kanter med lidt olivenolie
  3. Læg et tyndt lag bechamelsauce i bunden af fadet, Ovenpå lægger du lidt af kødsaucen, derefter lidt smuldret mozzarella og ovenpå lasagneplader - gentag denne proces til ingredienserne er brugt. Slut med lasagneplader, bechamelsauce og mozzarella 
  4. Sæt fadet i ovnen og bag til lasagnepladerne er bløde og overfladen med osten er gylden - det tager ca 30 minutter Inden servering pyntes med lidt basilikumblade, hakket persille og evt spiselige blomster. Jeg brugte citron tagetes

Server lasagnen med en salat til