Limoncello cheesecake i glas

Desserter med citron er, efter min mening, virkelig lækre og friske, og denne limoncello cheesecake er ingen undtagelse. Den er super nem at lave, da den er uden husblas og derfor kan nydes med det samme eller stå på køl, til den skal serveres. Ingredienserne til ostecremen skal blot piskes sammen og derefter sprøjtes på den forberedte kiksebund, som også er super nem at lave. Du kan lave din lemoncurd selv, hvilket selvfølgelig tager lidt tid. Eller du kan gøre, som jeg plejer at gøre, nemlig købe et glas lemoncurd. Der er forskel på intensiteten i de forskellige typer af limoncello, man kan købe, så start med ½ dl og smag til, om du har lyst til at komme lidt mere i. Du kan også vælge at lave en limoncello selv og have den stående. Det er faktisk også nemt – se min opskrift her.

Hjemmelavet lemoncurd - ønsker du at lave din egen lemoncurd, finder du en opskrift her

  • 1½ dl friskpresset citronsaft
  • revet skal fra ½ økologisk/ubehandlet citron
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 90 g smør

Pisk citronsaft, citronskal, æg og sukker sammen i en gryde, og varm det langsomt op til 65 grader under omrøring. Rør smørret i lidt ad gangen under konstant omrøring, til cremen tykner. Cremen må ikke blive over 80 grader. Hæld evt cremen gennem en si, så citronskal sies fra. Kom cremen i et glas og stil det i køleskabet, til det er helt koldt


Ingredienser

Til 4-6 glas

Kiksebund

  • 175 g digestive kiks
  • 50 g smør
  • 1/2 økologisk/ubehandlet citron, fintrevet skal heraf

Ostecreme

  • 200 g mascarpone
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • ca 1/2 dl limoncello *)
  • friskpresset saft af 1/2 citron
  • 50 g flormelis
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker

Topping

  • 1 spsk lemoncurd pr glas (du kan bruge færdiglavet lemoncurd, eller du kan lave din egen lemoncurd – se længere nede)
  • hvide chokoladespåner, revet hvid chokolade eller haket hvid chokolade
  • evt lidt revet citronskal

*) smag dig lidt frem - der er stor forskel på intensiteten i de forskellige Limoncello'er.  Du kan også vælge at lave din egen Limoncello og have stående. Det er super nemt. Du finder en opskrift her

Sådan gør du

Kiksebund

  1. Kom kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle eller en grydeske. Vurder selv, om du vil have dem knust til en fin mel eller lidt grovere
  2. Smelt smørret i en gryde, tag den af varmen og rør de knuste kiks samt revet citronskal i
  3. Fordel de knuste kiks i bunden af 4-6 glas, som stilles på køl, mens du tilbereder ostecremen

Ostecremen

  1. Kom mascarpone, piskefløde, friskpresset citronsaft, flormelis, vaniljesukker og limoncello i en skål og pisk det til en lækker, glat og tyk creme. Pas på ikke at piske for meget pga piskefløden. Start med ½ dl limoncello og tilsæt evt lidt mere, hvis du synes *)
  2. Kom ostecremen i en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper et lille hjørne af, og sprøjt osteremen over kiksene
  3. Lav en fordybning med en teske i toppen af hver cheesecake og fyld op med lemoncurd. Stil glassene på køl indtil servering

Inden servering drysses med fx hvide chokoladespåner eller revet hvid chokolade og evt lidt revet citronskal