Lynstegt kylling med spidskål og rodfrugter
Jeg blev lige inspireret på en weekendtur til Dubai. Det kom der denne skønne, nemme og sunde ret med spidskål, rodfrugter og hakket kylling ud af. Og ikke at forglemme nogle af de herlige krydderier, der anvendes meget i Mellemøsten. Jeg havde pastinak, men de kan sagtens erstattes af andre rodfrugter, ligesom kyllingen kan erstattes af lam eller oksekød. Jeg kan godt lide at hakke kyllingebryst selv med en kniv - der kommer lidt mere substans og struktur over retten, end hvis man bruger en hakket fars. Det tager selvfølgelig mere tid at hakke selv, så der kan være mange grunde til at bruge kyllingefars. Og det er også helt fint i retten. Får du lavet for stor en portion, så fortvivl ikke - resten er super som frokost dagen efter
Ingredienser
- 1 hvidt spidskål, mellemstørrelse
- 4 stk gulerødder
- 2 stk pastinak, ca 300 g, kan erstattes af persillerod eller knoldselleri
- 1 rødløg, gult løg kan sagtens bruges
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 1-1½ tsk knuste chiliflager eller 1 frisk, hakket rød chili
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk røget paprika
- ½ tsk stødt kardemomme
- 400 g hakket kylling, enten kyllingebryst, du selv hakker med en kniv eller kyllingefars
- 3 dl ris
- 3 dl grøntsagsbouillon
- lidt salt og friskkværnet peber
- olivenolie til stegning
Topping
- frisk hakket persille, kan erstattes af koriander
- tynde skiver grøn peber
- rosiner, ristede hakkede mandler og/eller granatæblekerner
- evt lidt fintsnittet chili
Sådan gør du
- Kog risene som anvist på pakken
- Snit spidskål fint
- Skræl og riv gulerødder og pastinak groft
- Pil hvidløg og hak det fint
- Pil løg, halver det, og skær det i tynde strimler
- Hvis du bruger kyllingebryst, hakker du det med en kniv
- Varm olien op i en pande med høj kant eller en gryde og rist kyllingen ved høj varme et par minutter, tilsæt løg og hvidløg og lad det riste med et par minutter
- Skru varmen lidt ned og tilsæt chili, spidskommen, røget paprika og kardemomme og rør det godt sammen
- Tilsæt spidskål, gulerod og pastinak og rist det hele sammen et par minutter
- Tilsæt grøntsagsbouillon og ris og varm det hele godt igennem, så noget af bouillonen bliver absorberet. Inden servering pyntes med tynde strimler af grøn peber og der drysses med hakket persille, rosiner, ristede hakkede mandler og/eller granatæblekerner
Tip
I stedet for de mellemøstlige krydderier, kan du tilsætte timian, oregano, merian, rosmarin og give din ret et italiensk præg. Erstat fx topping med fx oliven og pinjekerner
Eller du kan bruge masser af chili, ingefær og karrypasta samt drysse med snittet forårsløg og give retten et asiatisk præg
Har du en rest ris, kan du bruge den i stedet for at koge nye ris. Hvis du skal have ris dagen før, kan du koge ekstra, så du har til denne ret - så koger du kun én gang (strømbesparende :-))