Malaysiske nudler (Mee Goreng) med kylling og pak choy

Super lækker og nem autentisk malaysisk nudelret med kylling, grøntsager, blandt andet pak choy, og chilisauce (Mee Goreng). Sriracha chili er meget anvendt i asien, og personligt synes jeg, den er ret lækker. Men du kan bruge en anden chilisauce, hvis du har en favorit, og du vurderer selv, hvor spicy retten skal være. Sriracha saucen fås både mild, medium, hot og ekstra hot. Den søde indonesisk soya, ketchap manis, er super lækker. Alternativt kan du bruge en anden sød soyasauce, men smagen vil så ikke være helt den samme. Du kan finde soyasaucen i asiatiske markeder men også i almindelige supermarkeder



Ingredienser

2 personer

  • 150 g ægnudler
  • 2 spsk sriracha chilisauce eller anden chilisauce
  • 1 lime, friskpresset saft heraf
  • 3/4 dl ketchap manis (sød indonesisk soyasauce) *)
  • 2 spsk almindelig soyasauce
  • 4 forårsløg
  • 1 stk pak choy
  • ½ rød eller grøn peber
  • 100 g friske bønnespirer
  • 2 æg
  • 200 g kyllingebryst
  • 1 spsk olie til stegning, fx solsikkeolie
  • 2 fed hvidløg, presset

Til servering

  • evt lidt strimler af en rød chili eller frisk chili
  • evt en skål chilisauce

*) ketchap manis er en sød indonesisk soya, som er super lækker. Alternativt kan du bruge en anden sød soyasauce, men smagen vil så ikke være helt den samme. Du kan finde soyasaucen i asiatiske markeder men også i almindelige supermarkeder

Sådan gør du

  1. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af
  2. Rør sriracha, limesaft, ketchap manis og soyasauce sammen i en skål
  3. Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver på ca 2½-3 cm
  4. Skyl pak choy og snit den i tynde strimler på tværs (både det hvide og det grønne)
  5. Skyl peber og skær den i tynde strimler på langs
  6. Slå æggene ud i en skål og pisk dem let sammen med en gaffel
  7. Skær kyllingebryst i tynde strimler
  8. Varm olien op ved medium varme i en wok eller pande med høj kant og steg kyllingen 6-7 minutter, til den er gennemstegt. Pres hvidløg hen over og rør det rundt. Tag derefter kyllingen op på en tallerken og tør wok/pande af
  9. Tilsæt lidt olie og varm wok/pande op igen til middel varme. Tilsæt æg og steg under omrøring, til det har sat sig i 'klumper'/'flager', ca 2 minutter
  10. Tilsæt forårsløg, pak choy, peber, de tilberedte nudler, kylling samt sriracha blandingen, vend det godt sammen og varm igennem ca 2 minutter. Vend derefter bønnespirer i

Server de malaysiske nudler i dybe tallerkener eller skåle, toppet med lidt strimler af rød peber eller frisk chili samt en skål chilisauce