Mangomousse

Mango er en af mine yndlingsfrugter. Jeg er simpelthen vild med frisk mango, mangosmoothi og juice, mango i maden eller som dessert. Mango passer virkelig godt sammen med mange andre eksotiske smage, hvilket jeg har benyttet mig af her - både i selve moussen men også i den topping, jeg har valgt. Mange forskellige smage, der tilsammen giver en eksotisk eksplosion af en smagsoplevelse


Ingredienser

  • 400 g mango, svarer til 2 mangoer
  • 1 spsk revet skal af en ubehandlet limefrugt
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 3 spsk sukker, gerne rørsukker
  • 5 blade husblas
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g yoghurt naturel
  • 1 spsk hakket, frisk mynte


Topping

  • 50 g mandler
  • 1 spsk. honning fx akaciehonning
  • 1 spsk. kokosmel
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • 1 spsk pistaciekerner
  • 1 spsk granatæblekerner
  • lidt hakkede mynteblade  
  • ½ tsk frysetørret passionsfrugtpulver - kan udelades eller erstattes af andet frysetørret frugtpulver



Sådan gør du

  1. Opløs husblas i koldt vand efter anvisning på pakken
  2. Skræl mangoerne og kom kødet i en blender 
  3. Riv limeskal og pres saften, kom det i blenderen til mangoen sammen med sukker og mynteblade og blend det til en puré. Tag et par spsk fra i en lille skål til at pynte med
  4. Pisk fløden
  5. Pres appelsinen og kom ½ dl i en lille gryde. Varm appelsinsaft op, tryk husblas fri for vand og kom det i appelsinsaften. Tag gryden af varmen og opløs husblassen i saften ved at røre i det
  6. Kom yoghurt og appelsin/husblas i skålen til mangopuréen og pisk det let sammen. Vend derefter forsigtigt den piskede fløde i mangopuréen
  7. Fordel mangomoussen i 4 glas eller små skåle, fordel den mangopuré, du tog fra, på toppen af de 4 glas/skåle og sæt mangomoussen i køleskabet i minimum 2 timer. Du kan sagtens lave mangomoussen dagen før, du skal bruge den

Topping

  1. Hak pistaciekernerne groft
  2. Rist mandlerne på en tør pande, tilsæt kokosmel og stødt kardemomme og rist det med 1 minut. Tilsæt honning og lad det 'skumme op'. Hæld derefter blandingen op på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  3. Hak mandlerne groft og bland dem med pistaciekernerne

Servering

Drys mandel/pistacieblandingen over mangomoussen og drys med granatæblekerner, hakket mynte og evt frysetørret passionsfrugtpulver