Mango er en af mine yndlingsfrugter. Jeg er simpelthen vild med frisk mango, mangosmoothi og juice, mango i maden eller som dessert. Mango passer virkelig godt sammen med mange andre eksotiske smage, hvilket jeg har benyttet mig af her - både i selve moussen men også i den topping, jeg har valgt. Mange forskellige smage, der tilsammen giver en eksotisk eksplosion af en smagsoplevelse
Ingredienser
- 400 g mango, svarer til 2 mangoer
- 1 spsk revet skal af en ubehandlet limefrugt
- 2 spsk friskpresset limesaft
- ½ dl friskpresset appelsinsaft
- 3 spsk sukker, gerne rørsukker
- 5 blade husblas
- 1 dl piskefløde
- 150 g yoghurt naturel
- 1 spsk hakket, frisk mynte
Topping
- 50 g mandler
- 1 spsk. honning fx akaciehonning
- 1 spsk. kokosmel
- ¼ tsk. stødt kardemomme
- 1 spsk pistaciekerner
- 1 spsk granatæblekerner
- lidt hakkede mynteblade
- ½ tsk frysetørret passionsfrugtpulver - kan udelades eller erstattes af andet frysetørret frugtpulver
Sådan gør du
- Opløs husblas i koldt vand efter anvisning på pakken
- Skræl mangoerne og kom kødet i en blender
- Riv limeskal og pres saften, kom det i blenderen til mangoen sammen med sukker og mynteblade og blend det til en puré. Tag et par spsk fra i en lille skål til at pynte med
- Pisk fløden
- Pres appelsinen og kom ½ dl i en lille gryde. Varm appelsinsaft op, tryk husblas fri for vand og kom det i appelsinsaften. Tag gryden af varmen og opløs husblassen i saften ved at røre i det
- Kom yoghurt og appelsin/husblas i skålen til mangopuréen og pisk det let sammen. Vend derefter forsigtigt den piskede fløde i mangopuréen
- Fordel mangomoussen i 4 glas eller små skåle, fordel den mangopuré, du tog fra, på toppen af de 4 glas/skåle og sæt mangomoussen i køleskabet i minimum 2 timer. Du kan sagtens lave mangomoussen dagen før, du skal bruge den
Topping
- Hak pistaciekernerne groft
- Rist mandlerne på en tør pande, tilsæt kokosmel og stødt kardemomme og rist det med 1 minut. Tilsæt honning og lad det 'skumme op'. Hæld derefter blandingen op på et stykke bagepapir og lad det køle af.
- Hak mandlerne groft og bland dem med pistaciekernerne
Servering
Drys mandel/pistacieblandingen over mangomoussen og drys med granatæblekerner, hakket mynte og evt frysetørret passionsfrugtpulver