Jeg har lige købt ny forsyning af Iransk safran i Dubai, så nu skal der laves safrankylling. Heldigvis kan man også købe safran herhjemme, men sørg for at købe den rene safran og ikke en, der er blandet op med rødder. Det er selvfølgelig billigere at købe safran, der er blandet op med rødder, men det er ikke lige så godt. Og selvom safran er dyrt, skal der jo ikke bruges ret meget.
Retten her er meget enkel men smuk med sin gule safran-farve. Og kyllingen bliver fantastisk pga marinaden med citron.
Da der ikke er grøntsager i retten, laver jeg altid en salat med grøntsager til, fx Spidskålssalat med dadler og knas, Arabisk kikærtesalat med gulerødder, Rissalat af sorte ris eller en af de andre fyldige salater, som du kan finde her
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 2 store løg
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 3 citroner
- 400 g græsk yoghurt 2%
- 1 spsk stødt gurkemeje
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- et par safrantråde
Sådan gør du
- Pil løg og skær dem i både
- Pil hvidløg og hak det med en kniv
- Pres saften af citronerne
- Bland yoghurt, citronsaft, løg, hvidløg, gurkemeje og salt i en skål
- Kom safrantrådene i en kop eller lille skål og overhæld dem med kogende vand. Lad det stå et par minutter, rør det rundt og hæld det i skålen til yoghurten og krydderier
- Skær kyllingebryst i mindre stykker, kom det i skålen og lad det stå køligt i minimum 30 minutter - gerne længere, hvis du har tid
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft), fordel skålens indhold i et ovnfadt fad og steg det i ovnen ca 30 minutter, til kyllingen er gennemstegt
Server den mellemøstlige kylling med en god salat til. Da der ikke er grøntsager i retten, laver jeg altid en salat med grøntsager til. Fx Spidskålssalat med dadler og knas, Arabisk kikærtesalat med gulerødder, Rissalat af sorte ris eller en af de andre fyldige salater, som du kan finde her