Mange gange i Dubai har vi fået en lækker omelet wrap, der var tilberedt med både en tortillapandekage og en omelet, der var 'smeltet sammen'. Jeg har længe overvejet, at det skulle jeg prøve. Det kom der denne lækre og nemme mexicanske æggewrap med kylling og grønt ud af. Omeletten er lavet af både æg og tortillapandekage, som "smelter sammen" i stegeprocessen. Laver du mere end én omelet (denne opskrift er til 2 stk), kan du lave omeletterne på én gang, på to pander, så de er færdige samtidig. Men du kan også sagtens lave dem én ad gangen, og så holde den første varm og sprød. Nyd omeletten som en middagsret, som en frokostret eller til en brunch
Tip:
Du kan lave omeletten vegetarisk, uden kylling og så fx bruge champignon. eller flere bønner
Du kan tilføje lidt bacon
Du kan smøre tortillapandekagen med chilisauce, chilimayo eller sennep inden du lægger den ovenpå æggene (den smurte side nedad)
Prøv også min Æggewrap med kalkunbacon, svampe og pesto
Ingredienser
Til 2 personer
- 1 dl sorte bønner fra dåse *)
- ½ peberfrugt
- 1 forårsløg
- 1 rød chili, vælg efter dine smagsløg eller du kan udelade chili
- ca 100 g rest af stegt kylling, skåret i strimler eller små tern **)
- 4 æg
- 2 spsk mælk
- 2 stk store tortillas
- 1 dl majs, optøede frosne eller fra dåse
- 1 spsk taco krydderimix
- salt og friskkværnet peber
- 100 g revet cheddar eller mozzarella
- olie til stegning
Topping
- 1 avocado skåret i både eller tern
- lidt friskpresset lime eller citronsaft
- 1 stor tomat, skåret i tern
- lidt hakket persille
- evt lidt sorte bønner
- evt creme fraiche eller yoghurt
*) de bønner, du ikke bruger, kan gemmes i en plastbox i køleskabet, eller de kan fryses
**) hvis ikke du har en rest stegt kylling, skærer du ca 100 g kyllingebryst i strimler eller små tern og steger det
Sådan gør du
- Start med topping : skær avocadoen i tern eller både, kom dem i en skål og dryp med lime/citronsaft
- Skær tomaten i små tern og kom dem i skålen sammen med avocado og hakket persille
- Hæld bønnerne op i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af
- Skyl peberfrugt og skær den i små tern
- Skyl forårsløg og skær det i tynde skiver
- Hak chili, med eller uden kerner, kernerne gør retten mere spicy
- Skær kylling i små tern
- Pisk æg og mælk sammen og krydr med salt og peber
- Varm lidt olie op på to pander, fordel peberfrugt, forårsløg, chili og kylling på de to pander og steg et par minutter *)
- Tilsæt taco kryddermix, salt og friskkværnet peber og skru ned til lav varme
- Jævn fyldet ud på panderne og hæld æggemassen over (halvdelen på hver pande)
- Lad æggemassen sætte sig lidt og skub derefter let til den, så du laver den pæn rund og lidt mindre i diameter end tortilla- pandekagen
- Fordel bønner, majs og revet ost på æggene, læg tortilla pandekagen ovenpå, og lad pandekage og æg "smelte lidt sammen"
- Når æggemassen har sat sig så meget, at den kan vendes, vender du det hele og steger videre med tortillasiden nedad, til den er blevet sprød. Du kan evt skrue lidt op for varmen
- Fold den ene siden af omeletten ind mod midten og derefter den anden side, så den lapper lidt over og vend den med samlingen nedad
- Læg dine mexicanske omeletter op på et fad eller et bræt og fordel avocado-tomat toppingen over sammen med lidt bønner og hakket persille
- Server omeletterne med creme fraiche eller yoghurt til. Vil du have et mere spicy måltid, kan du servere lidt chilisauce til eller drysse med lidt hakket chili eller chiliflager