Mirabeller er små røde eller gule blommer, der findes i naturen i fx hegn eller i gamle haver på landet. Jeg er så heldig, at jeg kan gå over på åsen og plukke de lækreste små gule mirabeller. Det gjorde jeg i går og lavede den herligste mirabellechutney af dem. Så en god tur ud i naturen for at finde mirabeller - det kan anbefales. Chutneyen er virkelig god til kødretter, grill og risretter, og har du lyst til andre krydderier, kan du sagtens bruge dem, i stedet for dem, jeg har valgt
Ingredienser
Til ca 9 dl chutney
- 1 kg mirabeller
- 1 rødløg
- 200 g rørsukker, almindeligt hvidt sukker kan bruges
- 1 dl eddike, jeg brugte hvid eddike
- 1 chili, vælg styrke og smag der passer dig eller undlad chilien
- 3 grønne kardemommekapsler
- 3-4 timiankviste, alternativ 1½ tsk tørret timian
Sådan gør du
- Skyl og udsten mirabellerne og kom dem i en gryde
- Pil og hak rødløg
- Fjern kerner fra chilien og hak den
- Bank kardemommekapslerne med bagsiden af en kniv, så de åbner sig
- Bland alle ingredienserne i gryden til mirabellerne, kog op og lad det simre i ca 30 minutter
- Tag kardemommekapsler og timianstilke op og fyld chutneyen på skoldede og evt Atamonskyllede glas.

