Mirabellechutney

Mirabeller er små røde eller gule blommer, der findes i naturen i fx hegn eller i gamle haver på landet. Jeg er så heldig, at jeg kan gå over på åsen og plukke de lækreste små gule mirabeller. Det gjorde jeg i går og lavede den herligste mirabellechutney af dem. Så en god tur ud i naturen for at finde mirabeller - det kan anbefales. Chutneyen er virkelig god til kødretter, grill og risretter, og har du lyst til andre krydderier, kan du sagtens bruge dem, i stedet for dem, jeg har valgt


Ingredienser

Til ca 9 dl chutney

  • 1 kg mirabeller
  • 1 rødløg
  • 200 g rørsukker, almindeligt hvidt sukker kan bruges
  • 1 dl eddike, jeg brugte hvid eddike
  • 1 chili, vælg styrke og smag der passer dig eller undlad chilien
  • 3 grønne kardemommekapsler
  • 3-4 timiankviste, alternativ 1½ tsk tørret timian

Sådan gør du

  1. Skyl og udsten mirabellerne og kom dem i en gryde
  2. Pil og hak rødløg
  3. Fjern kerner fra chilien og hak den
  4. Bank kardemommekapslerne med bagsiden af en kniv, så de åbner sig
  5. Bland alle ingredienserne i gryden til mirabellerne, kog op og lad det simre i ca 30 minutter
  6. Tag kardemommekapsler og timianstilke op og fyld chutneyen på skoldede og evt Atamonskyllede glas.