Mirabeller er små røde eller gule blommer, der findes i naturen i fx hegn eller gamle haver på landet. Jeg er så heldig, at jeg kan gå over på åsen og plukke de skønneste små gule mirabeller. Så en god tur ud i naturen for at finde mirabeller - det kan anbefales. Til marmelade plukker jer mirabellerne, når de lige knap er modne. Så er de sprøde og lækre, og de er nemmere at halvere og få stenen ud. Man kan vælge at koge mirabellerne hele og så efterfølgende presse dem gennem en si, men efter min mening giver det en marmelade, der er for meget 'mos'. Jeg kan bedst lide marmelade med lidt 'bid' i og med nogle frugtstykker. Når jeg har halveret mine mirabeller, kommer jeg sukkeret over og lader dem stå koldt til dagen efter. Sukkeret danner, sammen med mirabellerne, saft, så det ikke er nødvendigt at tilsætte vand
Ingredienser
- 1 kg knap modne gule mirabeller - røde kan sagtens bruges
- 450 g sukker
- 1 stor spsk revet ingefær
Sådan gør du
- Halver mirabellerne og tag stenene ud
- Kom mirabellerne i en skål, drys sukkeret over, vend dem rundt i sukkeret, så de alle er dækket og stil dem koldt til næste dag
- Kom mirabeller samt den saft, der er frigivet i en gryde sammen med revet ingefær
- Kog langsomt op og lad marmeladen simre under omrøring til saften er kogt ind og marmeladen har den konsistens, du bedst kan lide. Du kan tjekke konsistensen ved at tage lidt op på en kold tallerken og lade den stå lidt.
- Når du er tilfreds med konsistensen, fylder du marmeladen på atamonskoldede glas, som du lukker med det samme
Alternativ
Hvis du ikke er til ingefær, kan du fx koge en kanelstang eller en vaniljestang med. Eller du kan lade mirabellerne 'tale' for sig selv